Marius Costin a devenit noul CEO pentru zona Europa Centrală și de Est al Mokka, un important jucător din sectorul Buy Now Pay Later (BNPL) din regiune. Acesta va superviza creșterea și dezvoltarea operațiunilor companiei în Polonia, România și Bulgaria, precum și extinderea acesteia pe noi piețe.

„Aștept cu nerăbdare să construiesc mai departe pe fundația extraordinară a businessului Mokka, în sensul accelerării creșterii pe piețele deja existente. În același timp, ne dorim să facilităm accesul consumatorilor de pe alte piețe la produsul nostru unic BNPL. În spațiul dinamic, cu creștere rapidă a serviciului Buy Now Pay Later, misiunea mea este să accelerez traseul Mokka pentru a deveni soluția BNPL de top atât pentru consumatorii, cât și pentru comercianții din regiunea Europei Centrale și de Est. Sunt încrezător că acest lucru se va realiza în cel mai scurt timp cu ajutorul echipei noastre senzaționale”, a spus Marius Costin.

În ultimii ani, Marius Costin a condus echipe naționale, regionale și globale din patru industrii diferite, atât pentru companii consacrate, cât și pentru start-up-uri.

În cea mai recentă poziție pe care a ocupat-o, Marius Costin și-a amplificat cunoștințele deja extinse din domeniul fintech ca Head of EMEA High Velocity Sales & US Global Account Team la PayU, consolidând și modelând portofoliul companiei în aceste regiuni în vederea creșterii vânzărilor și impulsionării unei dezvoltări profitabile.

În calitate de CEO pentru zona Europa Centrală și de Est, Marius Costin îi va raporta lui Irene Shvakman, președinte al Mokka și va colabora cu CEO ai fiecărei țări în parte, între care și Alexandru Balaci, CEO Mokka România.

„Sunt încântată să îi urez bun venit lui Marius în echipa Mokka. Marius aduce cu el aproape 20 de ani de experiență în domeniul plăților și telecomunicațiilor în companii de top din Europa Centrală și de Est și de la nivel global. Experiența și palmaresul său remarcabil îl fac persoana ideală pentru a conduce expansiunea Mokka în regiune în anii următori”, a afirmat și Irene Shvakman.

Serviciile Buy Now Pay Later câștigă popularitate în întreaga lume în rândul principalilor comercianți și al consumatorilor tineri și activi. Se preconizează că piața globală de BNPL va ajunge la aproape 700 de miliarde de dolari până în 2025. Europa va avea cea mai mare pondere pe această piață, revenindu-i o cotă de peste 45% din volumele totale și cu o rată de rentabilitate (CAGR) de +67% între 2019 și 2025 (potrivit Boston Consulting Group, Deutsche Bank, JP Morgan).

Mokka este un serviciu Buy Now Pay Later (BNPL), care operează în Polonia, România, Bulgaria și Rusia, oferind soluții de finanțare BNPL online și offline pentru comercianți și consumatori. Din iulie 2022, fintech-ul are peste 12 milioane de consumatori înregistrați în Europa Centrală și de Est.

Mokka a încheiat parteneriate cu peste 7.500 de comercianți din regiune, din cele mai populare categorii, precum modă, încălțăminte, articole pentru copii, electronice, bijuterii, mobilier, călătorii și altele.

Comercianții care activează această metodă de plată înregistrează rate de conversie mai mari, o creștere a valorii medii a coșului de cumpărături și o apreciere a vânzărilor incrementale, consolidând în același timp loialitatea consumatorilor.

Sursă foto: Mokka