Aproximativ 35.000 de joburi noi au fost postate în luna septembrie pe eJobs, una dintre cele mai mari platforme de recrutare din România. Dintre acestea, 7.4% sunt locuri de muncă exclusiv remote și 6.8% se adresează candidaților care vor să lucreze în străinătate.

Un element de noutate al ultimei luni este legat de evoluția joburilor, pe domenii. Astfel, în timp ce retailul marchează o temperare a nevoii de candidați noi, sectoare precum serviciile, industria alimentară sau turismul înregistrează un număr mai mare de locuri de muncă scoase pe piață comparativ cu lunile anterioare.

Dintre acestea, turismul a crescut cel mai mult, în luna septembrie fiind al patrulea cel mai activ domeniu, din punctul de vedere al angajărilor, după comerț, servicii și industria alimentară.

„Această dinamică nu afectează însă poziția de lider a retailului, care, cu aproape 8.000 de joburi noi, rămâne cel mai mare angajator din economie, nu doar din perspectiva volumului, ci și a ratei de penetrare – este domeniul cu cea mai extinsă prezență, din punct de vedere geografic, dar și al adresabilității către toate categoriile de candidați, de la entry level până la top management”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

În același timp, 2.400 de locuri de muncă remote au fost postate în luna septembrie și puțin peste 2.200 au intrat în categoria „joburi în străinătate”. Entry level și mid-level sunt categoriile de candidați care au, în acest moment, cele mai multe oportunități de angajare în piață.

Interesul pentru joburile remote, la cel mai ridicat nivel din acest an

În ceea ce privește aplicările, septembrie este luna în care interesul candidaților pentru joburile remote a atins cel mai ridicat nivel din acest an. 130.000 de aplicări, reprezentând 15% din numărul total, au mers către locurile de muncă remote.

Aproape jumătate au fost adunate de angajatorii din call-center / BPO și 40.000 de către cei din IT / Telecom. Advertising / marketing / PR, servicii și financiar-bancar au fost alte trei domenii spre care s-au orientat candidații care își doresc să lucreze de acasă.

În acest moment, peste 35.000 de joburi sunt disponibile pe eJobs.ro, dintre care mai mult de 2.600 de locuri de muncă sunt de acasă.

Foto: Pexels