Într-o discuție despre securitatea cibernetică, din cadrul Future Banking Summit 2023, Ionuț Georgescu, Director of Operations la Safetech Innovations, a povestit despre faptul că compania sa are în plan introducerea de servicii și soluții noi, precum testări avansate de securitate cibernetică.

În calitate de COO al companiei, Ionuț Georgescu are un rol esențial în cadrul strategiei globale a Safetech Innovations. Principalul obiectiv al acestuia e legat de poziționarea companiei ca un furnizor de top de servicii și soluții de securitate cibernetică în România, Marea Britanie, SUA și Emiratele Arabe Unite, țări în care Safetech Innovations deține filiale. Pe termen mediu și lung, Safetech Innovations vizează crearea de echipe de vânzări și tehnice de pre-vânzări în fiecare locație în care are înființate aceste filiale.

Când vine vorba despre cybersecurity, Ionuț Georgescu a ținut să puncteze câteva aspecte generale, care merită o reflexe atentă: „Lucrurile sunt complexe, din punct de vedere al atacurilor cibernetice. Cele mai vulnerabile sectoare sunt, istoric vorbind, cele ale producției și utilităților, unde se folosesc, spre exemplu, sisteme de operare depășite ca Windows XP. De asemenea, instituțiile financiare și retail sunt și ele destul de vulnerabile, întrucât își digitalizează tot mai mult serviciile”, a spus, printre altele, Georgescu.

Întrebat care sunt cele mai frecvente atacuri cibernetice, Ionuț Georgescu a ținut să precize că „în cybersecurity e «o vorbă»: ingineria socială nu va muri niciodată. Asta înseamnă că nu trebuie să ne referim musai doar la phishing. Multe alte lucruri trebuie luate în considerare. Atacatorii cibernetici sunt, să zicem așa, tot mai open minded. Problema cu echipele interne ale băncilor, dar și ale altor companii, e că toată lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să investească în noile tehnologii.”

Vezi mai jos toată discuția „Cyber security trends and vulnerabilities in 2024”, din cadrul Future Banking Summit.