Ionuț Encescu, Head of Products & Digital Innovation la First Bank, a vorbit la Future Banking Summit despre nevoia de îmbunătățire permanentă a soluțiilor financiare digitale oferite de bănci.

First Bank a fost printre primele instituții financiare din România care a introdus în ofertă cardurile 100% virtuale. Asta înseamnă că un client poate să deschidă în mod virtual relația cu banca, de oriunde, să își emită cardul virtual, să facă TopUp de bani instant și să folosească respectivul instrument de plată imediat.

În același timp, First Bank a introdus și CVV-ul dinamic, care permite posesorului un control permanent asupra cumpărăturilor, acesta având posibilitatea să genereze acest CVV din aplicație, unde, de asemenea, pot vedea toate detaliile cardului.

Despre ce înseamnă digitalizarea la First Bank, cum ajută aceasta în fața provocărilor financiare din ultimii ani, dar și din viitorul apropiat, cât și despre cum se pregătește industria bancară de o eventuală criză, Encescu a vorbit în cadrul panelului „Building resilience in banking during downturns", din cadrul Future Banking Summit.

„Când îi întrebi care e banca lor, mulți oameni îți vor arăta telefonul. Dar, chiar dacă banking-ul digital e în creștere, sucursalele încă sunt importante. La fel și interacțiunea de la distanță cu un reprezentant al băncii. Sistemele noastre IT, pentru monitorizarea sistemului, sunt într-o continuă evoluție. Clienții vor rapiditate și siguranță", a spus, printre altele, Encescu.

Vezi mai jos înregistrarea completă a panel-ului, unde au mai participat Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte laUnicredit Bank, și Roxana Petria, Tribe Lead Customer Engagement la ING Bank.


+

Future Banking Summit este un eveniment organizat de futurebanking.ro și este susținut de: Mastercard, UniCredit Bank, ING Bank România, Raiffeisen Bank, Infocert, FintechOS, Inform Lykos, iFactor, AriadNext, Namirial, Filip&Company, BCR, First Bank, Citi Romania, enfineo, Oney Romania, Mokka, Credex, Certsign, Salarium, ProCredit Bank, Autonom și Magnolia.ro. Partener instituțional: Asociația Română de Fintech (RoFin.tech).

Vezi aici prezentările susținute de unii dintre vorbitorii de la Future Banking Summit.

Foto: Ovidiu Udrescu