Sistemul de plăţi interbancare instant este tot mai solicitat în ultima perioadă, atât de clienţii persoane fizice, cât şi de persoanele juridice. În aceste condiţii, Intesa Sanpaolo Bank a lansat serviciul de plăți online în lei ce permite transferurile în cel mult 10 secunde de la inițierea plății.

„Aderarea Intesa Sanpaolo Bank la grupul băncilor care au implementat serviciul de plăţi interbancare instant face parte din strategia noastră de digitalizare a produselor și serviciilor băncii. Prin serviciul Plăți Instant le oferim clienților noștri, persoane fizice și entități economice, o nouă experiență bancară și un nou mod de gestionare a banilor. Posibilitatea de a transfera bani în timp real, oricând, inclusiv în afara orelor obișnuite de program, în deplină siguranță, către alte bănci din România, va fi curând noul standard de plată. Serviciul este disponibil pentru plățile în lei efectuate prin intermediul aplicației Internet Banking I@Bank”, a spus Dan Sandu, Director General Intesa Sanpaolo Bank.

Serviciul a fost implementat prin colaborarea cu Asseco SEE (ASEE) România, companie parteneră cu care banca are o colaborare îndelungată în realizarea de proiecte care se aliniază la strategia de digitalizare a Intesa Sanpaolo Bank.

„Extinderea soluției de core bancar și a aplicației de internet banking furnizate de ASEE pentru a facilita generarea și procesarea instrucțiunilor de tip instant, în conformitate cu regulile de sistem ale TransFond, a fost un pas firesc de dezvoltare pentru a acomoda nevoile curente ale clienților bancari de accesare de servicii financiare rapide, disponibile 24/7, care oferă transfer imediat de valoare. Prin prisma parteneriatului îndelungat pe care ASEE îl are cu Intesa Sanpaolo Bank, urmărim în permanență ca soluțiile software furnizate să fie relevante pentru strategia de digitalizare a băncii și să contribuie la atragerea și retenția clienților persoane fizice si juridice”, a menționat și Alina Enache, Sales Manager, Banking Business Unit ASEE România.

+

Intesa Sanpaolo Bank este cea de-a noua bancă din România care oferă clienţilor posibilitatea de plăţi instant. Acestea pot fi efectuate în aproximativ 4 secunde şi în limita a 50.000 de lei, cu condiţia ca transferul să se facă către un cont deschis la o bancă ce oferă acelaşi serviciu. Comunitatea băncilor care oferă Plăți Instant a este în creștere, iar pe listă sunt: BRD, Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, BCR, Patria Bank, Vista Bank și Raiffeisen Bank. 

+

Grupul ASEE operează în 23 de țări și are aproape 3.500 de angajați. ASEE face parte din Grupul Asseco, cea mai mare companie IT din Polonia și din Europa Centrală și de Sud-Est. Grupul Asseco este prezent în peste 55 de țări (majoritatea țărilor europene, Israel, SUA, Africa, Japonia și Canada) și are peste 27.000 de angajați.

Compania oferă soluții TIC pentru o varietate de verticale industriale, inclusiv pentru sectorul financiar, industria plăților, administrația publică și telecomunicații. Totodată, în domeniul plăților, serviciile și produsele companiei sunt comercializate sub denumirea PAYTEN. ASEE operează pe piața din România de 17 ani și are o cifră de afaceri anuală de peste 130 de milioane de lei. .

Foto: Dreamstime