Grupul Intesa Sanpaolo a lansat un program pentru a crește oportunitățile de afaceri transfrontaliere pentru companiile care își desfășoară activitatea în cele 12 țări din Europa de Est și Africa de Nord, în care operează băncile subisidiare ale grupului.

Programul este bazat pe sinergia între Divizia Bănci Subsidiare Internaționale (ISBD), condusă de Marco Elio Rottigni și Divizia Banca dei Territori (BDT), condusă de Stefano Barrese.

Noul proiect de valorificare a sinergiilor intragrup va fi implementat mai întâi pe piețele din România, Slovacia și Ungaria, unde peste 2.000 de grupuri industriale italiene sunt prezente cu propriile filiale în țările din perimetrul Diviziei ISBD.

„Proiectul consolidează sinergia existentă, prin intermediul căreia clienții companii ai Intesa Sanpaolo au acces la o piață de 210 milioane de persoane cu un PIB de aproximativ 1.700 de miliarde de euro. Inițiativa pune la dispoziția companiilor rețeaua internațională a Intesa Sanpaolo și oportunitatea de creștere, grație instrumentelor eficiente și sprijinului constant”, a spus Giuseppe Ferraro, șef Departamentului Corporate & IMM din cadrul Diviziei Bănci Subsidiare Internaționale.

Programul prevede o creștere a liniilor de finanțare și oferirea de produse și servicii dedicate internaționalizării si va implica în prima fază Intesa Sanpaolo Bank România, CIB Bank Ungaria, VUB Banka Slovacia, cele trei birouri regionale din Milano, Lombardia și Venezia, precum și Departamentul Agribusiness al Grupului.

Soluții digitale

Una dintre facilitățile din cadrul programului, disponibile deja în Romania este Serviciul Confirming, o soluție integral digitală de Reverse Factoring, care operează prin intermediul unei platforme online.

Instrumentul permite furnizorilor din România încasarea facturilor emise către cumpărătorii externi, care operează în zonele geografice acoperite de program, într-un interval de 24-72 de ore din momentul în care cumpărătorul a confirmat factura emisă de către furnizor pe platformă.

Accesarea acestei variante de finanțare nu are impact asupra gradului de îndatorare al furnizorilor, aceștia din urmă beneficiind de condiții preferențiale corelate cu performanța financiara și bonitatea cumpăratorului extern.

În plus, în luna mai va avea loc în Italia un roadshow, care va include întâlniri cu companii locale și un webinar național dedicat companiilor din sectorul agroalimentar.

Sesiunile vor ilustra oportunitățile oferite de piețele din România, Ungaria și Slovacia, previziunile pozitive de creștere economică, creșterea progresivă a capacității de atragere a investițiilor străine, alocarea fondurilor europene, programele guvernamentale de privatizare, perspectivele de modernizare a infrastructurii și a rețelelor de transport, dezvoltarea sistemului industrial și disponibilitatea resurselor naturale și agricole.

+

Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara din România a grupului Intesa Sanpaolo, lider în Italia și una dintre cele mai solide bănci din zona euro. În România, banca activează din 1996 ca bancă universală.

Foto: Dreamstime