Impetum Grup şi fondul de investiţii în curs de autorizare Agista vor intra în acţionariatul Bittnet Group, în urma celei mai recente majorări de capital a companiei IT, scrie Agerpres.

După 15 ani de creştere neîntreruptă, Bittnet Group, primul grup românesc de companii IT listat pe piaţa principală a BVB, intră într-o nouă fază de dezvoltare, odată cu intrarea în acţionariat a Impetum Group (prin divizia de investiţii Impetum Investments) şi a fondului de investiţii în curs de autorizare Agista.

Odată cu încheierea cu succes în luna martie a celei mai recente majorări de capital Bittnet Group, în valoare de 32 milioane lei, grupul are o nouă structură de acţionariat. Astfel, Bittnet Group face trecerea de la un acţionariat pur de retail către unul mai instituţional, prin cei doi investitori ancoră, Impetum Group (prin divizia de investiţii Impetum Investments) şi Agista.

Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group, a arătat, în context, că după înregistrarea la Depozitarul Central, cei doi acţionari vor deveni cei mai mari acţionari ai Bittnet Group, apropiindu-se împreună de pragul de 30%.

„Vom acţiona ca investitor «punte» între structura de retail cu care a pornit la drum compania şi investitorii instituţionali spre care ne îndreptăm, atunci când compania va fi suficient de mare şi profitabilă pentru a intra pe «radarele» lor. Suntem mai mult decât orice investitor individual de până acum şi probabil mai puţin decât orice investitor instituţional pe care îl ţintim pentru următorii 3-5 ani sau, cu alte cuvinte, credem că suntem exact ceea ce are nevoie compania acum, în această tranziţie, în drumul ei spre relevanţă", spune Andrei Cionca, CEO Impetum Group.

Angajamentul Bittnet Group la trecerea pe piaţa principală a BVB era de creştere accelerată până la 500 milioane lei până la finalul lui 2024, urmată de schimbarea focusului către profitabilitate. Profitabilitatea devine însă o prioritate pentru Bittnet Group încă din acest an, fapt ce se regăseşte în bugetul supus votului acţionarilor în 27 aprilie, se arată în comunicatul citat.

CITEȘTE ȘI: Bittnet Group: venituri de peste 260 de milioane de lei în 2022

„Personal cred nu doar că ţinta de creştere propusă până acum va fi de depăşită în curând, dar şi că Bittnet Group poate ajunge la vânzări totale de peste un miliard de lei în următorii trei ani. Creşterea Bittnet va fi de două tipuri: creşterea organică, generată de produsele companiilor din grup şi creşterea rezultată din tranzacţii M&A", completează Nicolae Kovacs, CEO Agista.

Cu o rată de creştere medie anuală de peste 40% de la înfiinţare (100.000 lei în 2007, 268 milioane lei în 2022), Bittnet a crescut de 33 ori de la listarea din 2015. Strategia de dezvoltare a grupului a inclus 13 proiecte de M&A finalizate cu succes.

+

Bittnet Group este organizat în patru divizii: Educaţie (Bittnet Training, Equatorial), Clould & Infrastructure (Dendrio, Optimizor, TopTech, 2Net), Cybersecurity (Fort) şi Business Platforms & Software (Elian solutions si Nenos).

Vânzările totale ale grupului depăşesc 268 milioane lei, cu un profit operaţional de aproximativ 8,5 milioane lei.

Impetum Group este grupul românesc care aduce împreună capital, management şi servicii, format din reunirea sub aceeaşi umbrelă a CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, ROCA Investments, soluţie de private equity care urmăreşte consolidarea şi scalarea IMM-urilor româneşti cu potenţial, ROCA X, Venture Capital destinat start-up-urilor disruptive din piaţa de tehnologie şi Agista, fond de growth equity cu focus pe companii care au demonstrat o creştere susţinută cu resurse limitate în nişa în care activează şi caută să-şi accelereze scalarea la nivel naţional şi internaţional.

Foto: Unsplash