Într-un moment în care perechea EUR/USD este mai sensibilă ca niciodată la fluctuațiile pieței, iBanFirst le oferă acum clienților săi posibilitatea de a deschide conturi locale în dolari pentru a facilita transferul fluxurilor de la IMM-urile europene către SUA. În România aproape 1.500 de companii care exportă bunuri și servicii în SUA pot beneficia de aceste conturi locale în dolari.

Pentru clienții cu birouri locale în SUA sau clienții care tranzacționează la nivel internațional, conturile în dolari oferă mai multă agilitate și eficiență operațională, de la deschiderea rapidă a contului până la transferuri imediate de fonduri între conturile iBanFirst, flexibilitate și multe altele.

„Misiunea noastră este de a sprijini clienții noștri care tranzacționează la nivel internațional și de a le simplifica practicile de afaceri de zi cu zi. Piața americană și perechea EUR/USD sunt cruciale pentru clienții noștri. Ne-a fost foarte clar că oferirea de soluții precum conturi locale în dolari a fost crucială. Cu o prezență în 10 țări, capacitatea de a oferi conturi locale în dolari și o interfață tehnologică sigură și transparentă, iBanFirst este o alternativă naturală pentru plățile internaționale,” a spus Pierre-Antoine Dusoulier, CEO iBanFirst.

Timpii lungi de procesare, procesele rigide și taxele ridicate și opace se numără printre numeroasele obstacole pe care companiile care fac afaceri peste Atlantic le pot întâmpina. Specializată în plăți internaționale, prioritatea principală a iBanFirst este de a satisface nevoile clienților săi în acest domeniu.

Datorită conturilor locale în dolari, clienții vor putea colecta venituri din vânzările locale, își vor putea reuni toate conturile într-un singur loc, vor putea efectua plăți instantaneu și gratuit și vor beneficia de cursuri de schimb favorabile.

„Obiectivul nostru este să le oferim clienților noștri serviciile de care au nevoie. Am observat că, pentru unii dintre ei, extinderea în SUA poate fi uneori complicată din motive bancare legate de colectarea profiturilor în dolari și gestionarea fluxurilor. Din acest motiv, crearea de conturi locale în dolari a reprezentat o alegere evidentă. Eliminarea barierelor tehnice, permițându-le clienților să se concentreze asupra expansiunii lor internaționale: asta facem în fiecare zi, cu puterea tehnologiei noastre și know-how-ul experților noștri FX”, a adăugat Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

Biroul din București a ajuns la 330 de companii, din industrii precum agricultură, retail, logistică, transport maritim, industria siderurgică, energie, care fac importuri și exporturi prin intermediul platformei. Targetul principal de clienți sunt companiile cu un volum anual de tranzacționare în valută de minim 500.000 de euro.  

+

Înființat în 2016, fintech-ul iBanFirst oferă servicii de plăți transfrontaliere, combinând capacitățile unei platforme performante cu sprijinul experților în domeniul forex.

Având peste 350 de angajați în 10 țări europene și un volum de tranzacții de circa 1,4 miliarde de euro lunar, iBanFirst este listată de Financial Times ca fiind una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa. În mai puțin de 10 ani, fintech-ul a devenit un partener de încredere pentru IMM-urile din întreaga lume.

iBanFirst este susținut financiar de banca franceză de investiții Bpifrance, de liderii europeni în investiții de capital de risc Elaia și Xavier Niel, precum și de fondul de investiții american Marlin Equity Partners (capital în valoare de peste 8 miliarde de dolari în administrare).

Reglementată de Banca Națională a Belgiei ca instituție de plată, iBanFirst este autorizată să opereze pe întreg teritoriul Uniunii Europene. În calitate de membră al rețelei SWIFT de comunicare interbancară și certificată SEPA, iBanFirst deține licențe PSIC și PSIP sub directiva PSD2.

Foto: Pexels