Furnizorul global de servicii financiare iBanFirst anunță achiziționarea Cornhill, o companie specializată în servicii de schimb valutar, cu sediul la Londra.

Achiziția are la bază parteneriatul încheiat de iBanFirst, în iunie 2021, cu investitorul Marlin Equity Partners. Astfel, obiectivele fintech-ului sunt accelerarea expansiunii internaționale și consolidarea poziției la nivel european. De aceea, în următorii 3 ani, iBanFirst are alocate 100 de milioane de euro pentru achiziții similare la nivel internațional.

„Suntem extrem de impresionați de calitatea serviciilor oferite de Cornhill. Succesul nostru este determinat de parteneriatele construite alături de companii care gândesc la fel ca noi și care au aceleași valori, iar modelul de business al Cornhill se potrivește perfect cu filozofia iBanFirst, concentrată pe cooperarea transfrontalieră și acordarea de servicii de primă clasă clienților. Această achiziție ne susține obiectivul de a deveni lideri globali în domeniul plăților multivalutare pentru IMM-uri. Sosirea noastră în Marea Britanie reprezintă o etapă cheie, care marchează prezența iBanFirst în 10 țări. În viitor, intenționăm să ne continuăm expansiunea în Europa și ne îndreptăm atenția în mod special către Elveția, Scandinavia, dar și către America de Nord”, a spus Pierre-Antoine Dusoulier, CEO iBanFirst.

Totodată, achiziția Cornhill va consolida avantajele oferite de iBanFirst IMM-urilor, prin simplificarea transferurilor în lire sterline (în special post Brexit), și va oferi clienților Cornhill acces la platforma de tranzacționare de ultimă generație a iBanFirst. Tranzacția este în prezent în așteptarea autorizării din partea autorităților de reglementare competente,

„Suntem mândri și nerăbdători să ne alăturăm iBanFirst. Pandemia a evidențiat importanța digitalizării proceselor de plată și a îmbinării managementului riscului valutar cu know-how-ul tehnologic. După ce am luat în considerare diverse opțiuni, platforma inovatoare și expertiza tehnică oferite de iBanFirst au constituit cea mai bună soluție pentru a răspunde nevoilor clienților noștri și ale pieței britanice, în ansamblu. Datorită iBanFirst, clienții Cornhill vor beneficia de o experiență transfrontalieră îmbunătățită, cu funcții precum Payment Tracker, care le permite clienților să urmărească plățile în același mod în care consumatorii pot urmări coletele", a afirmat Vivek Savani, Director Executiv, Cornhill.

Odată cu Brexit și având în vedere că perioada de tranziție se apropie de sfârșit, este esențial pentru clienții din Regatul Unit și din UE să se poată baza pe parteneri stabili pe ambele părți ale Canalului Mânecii. Achiziția reprezintă o oportunitate pentru iBanFirst de a-și extinde prezența internațională, precum și licența europeană PSP în Marea Britanie.

„Pentru clienții iBanFirst, această achiziție va crea un coridor pentru plăți, care va facilita și accelera tranzacțiile de intrare și ieșire în lire sterline. În România, plățile în lire sterline reprezintă o parte semnificativă din totalul plăților procesate anual, prin urmare, adăugarea conturilor locale din Regatul Unit la platformă ne va permite să oferim în continuare servicii optime clienților noștri", completează Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

iBanFirst este un furnizor global de servicii financiare care se adresează nevoilor IMM-urilor, ajutându-le să se dezvolte pe plan internațional și să își simplifice operațiunile zilnice. Ca o alternativă la oferta băncilor tradiționale, iBanFirst a dezvoltat o platformă online de ultimă generație care permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, sigure și rentabile în peste 30 de valute și să își acopere riscurile de schimb valutar.

Fondată în 2013, iBanFirst este reglementată ca instituție de plată, deservind mii de clienți din întreaga Europă. Membră a rețelei globale SWIFT de comunicare interbancară și certificată SEPA, iBanFirst deține acreditări AISP și PISP în cadrul PSD2. Compania a fost inclusă în Financial Times 1000 Europe's Fastest Growing Companies pentru doi ani consecutivi (2020 - 2021) și în Deloitte Technology Fast 50 Belgium (premiată 4 ani consecutivi, 2018 - 2021).

Sursă foto: iBanFirst