Banca Comercială Română a lansat George SmartEU, funcționalitate care facilitează accesul antreprenorilor la informații complete despre programele de finanțare din fonduri europene sau naționale.

În acest moment, George SmartEU are 32 de programe de finanțare incluse, care sunt încadrate în două mari categorii: instrumente financiare (scheme de garantare) și granturi (naționale sau europene).

Disponibilitatea programelor de finanțare se actualizează în timp real în aplicație, pentru a oferi acces antreprenorilor la cele mai noi și relevante informații despre accesarea fondurilor, pe baza criteriilor de eligibilitate.

„George SmartEU este un instrument util în stimularea antreprenoriatului local, în sensul dezvoltării unor proiecte transformaționale pentru propriile companii și pentru comunitate, de la modernizare tehnologică la crearea de competențe pentru prezent și viitor. Facilitează cu adevărat informațiile pentru toți cei interesați de programele de finanțare și asigură antreprenorilor acces în timp real la date relevante prin care pot crea business și impact la scară mare. În același timp, lansarea George SmartEU consolidează portofoliului BCR de servicii și soluții de consiliere personalizată pentru mediul de afaceri și vine să susțină creșterea sănătății financiare a business-urilor din România, prin decizii informate, diversificarea surselor de finanțare și dezvoltarea unei structuri optime a capitalului”, a spus Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

George SmartEU poate fi accesat de antreprenorii care au cont George pentru afacerea ta, direct în aplicația George. Informațiile despre granturi sau instrumente financiare sunt disponibile instant, după parcurgerea etapelor etapelor:

  • Accesare George SmartEU din meniul magazinului George
  • Introducerea codului CAEN al afacerii ​
  • Selectarea locației unde se dorește realizarea investiției
  • Selectarea tipului de proiect și investiție
„George SmartEU reunește tehnologia, accesul la resurse, adecvarea între planurile de business și finanțările disponibile cu oportunitățile noi de dezvoltare. Prin dezvoltarea acestei funcționalități, am vrut să ne asigurăm că toți clienții noștri pot naviga cu ușurință prin complexitatea programelor de finanțare, identificând cele mai relevante oportunități pentru afacerile lor, astfel încât să poată să scaleze și să creeze impact pozitiv în societate. În plus, ne-am dorit ca antreprenorii să beneficieze de o experiență personalizată, care diminuează semnificativ timpul de căutare, de verificare a compatibilității și a criteriilor de eligibilitate pentru fonduri”, a menționat Oana Bâra, Coordonator Programe de Finanțare BCR.

Soluția George SmartEU a fost creată alături de Oceanobe, o companie de dezvoltare software din Iași, iar procesul de dezvoltare și implementare a durat trei luni.

Oceanobe este o companie 100% românească, un hub creativ pentru produse software inovatoare, care acoperă domenii precum construcțiile durabile, managementul activelor, banking, procesarea plăților, sănătatea mentală, energie și media digitală.

„Prin parteneriatul cu Oceanobe, BCR introduce George SmartEU în universul nostru digital și demonstrează încă o dată angajamentul său față de inovare și susținerea antreprenoriatului local. România are un număr tot mai mare de start-up-uri inovatoare și antreprenori talentați care își propun să revoluționeze diverse sectoare, inclusiv sectorul financiar. Oceanobe și BCR au în acest domeniu aceeași viziune, aceea de a facilita accesul la digitalizare, inclusiv domeniilor care pot parea mai tradiționale la prima vedere, precum aplicarea la fonduri europene”, a afirmat și Robert Tamaș, fondator Oceanobe.

Integrarea George SmartEU în magazinul George este încă o etapă pe care BCR o parcurge în crearea unui ecosistem financiar complet, evolutiv, unde clienții pot avea o viziune 360 asupra situației lor financiare și a oportunităților de creștere a businessului.

George este deschis pentru soluții digitale și integrează în permanență noi servicii pentru clienți, indiferent dacă acestea sunt servicii dezvoltate intern sau cu parteneri externi.

George a fost lansat în 2018 și are 2,3 milioane de utilizatori. Din 2021, ecosistemul s-a deschis și pentru afaceri, propunând antreprenorilor un portofoliu de produse și funcționalități digitale, unic ca ofertă integrată pe piața din România. În prezent, peste 140.000 de companii sunt înrolate în George pentru afaceri.