First Bank anunță că oferă 50% reducere pentru creditele sale verzi companiilor care doresc să instaleze panouri fotovoltaice în vederea recuperării cheltuielilor cu energia electrică. Cu ajutorul acestora, companiile au atât oportunitatea să devină prosumatori, cât și să își recupereze până la 100% din costul facturilor.

„În contextul în care energia electrică reprezintă o provocare semnificativă pe o piață cu fluctuații foarte mari ale prețurilor, First Bank aduce prima soluție pentru prosumatorii de energie verde adaptată celor mai recente reglementări în vigoare. Cei care optează astfel pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice pot înlocui complet costul facturii de energie electrică cu rata lunară a împrumutului la bancă, obținând independența energetică și un control eficient asupra costurilor asociate. Astfel, după ce împrumutul de până la 7 ani este rambursat, costurile legate direct sau indirect de energia electrică nu vor mai reprezenta o preocupare atât de mare în economia firmei”, explică Mădălina Teodorescu, Vicepreședinte First Bank.

Astfel, un număr mai mare de companii din România vor putea deveni prosumatori, respectiv vor putea include energia electrică verde produsă în exces față de consumul propriu în sistemul național, prin instalarea de panouri fotovoltaice.

În funcție de puterea sistemului de panouri instalat, aceste companii vor putea două posibilități: să compenseze energia activă achiziționată din sistemul național cu energia activă inclusă anterior în sistemul național sau să vândă energia electrică activă produsă către sistemul energetic național.

Cu o durată de viață de aproximativ 25 de ani, sistemul de panouri fotovoltaice poate fi exploatat cu costuri reduse de întreț­inere, iar în funcț­ie de sistemul fotovoltaic instalat, se poate ajunge chiar la eliminarea completă a costului cu achiziția energiei electrice active ca urmare a producț­iei proprii.

Astfel, pe durata perioadei de creditare, rata lunară a creditului și costul de întreținere al panourilor pot înlocui valoarea facturii de energie electrică, cash-flowul beneficiarului nefiind afectat, iar în timp prosumatorii au posibilitatea să obțină independența totală față de fluctuațiile mari ale prețurilor de pe piața energiei electrice.

Anunțul vine în contextul în care, începând din luna martie, capacitatea maximă a sistemului de panouri fotovoltaice pentru „prosumatori” a fost crescută de patru ori, de la 100 kW la 400 kW, ceea ce înseamnă că mai multe companii sunt eligibile acum pentru aceste tipuri de proiecte avantajoase.

First Bank pune la dispoziția clienților atât consultanță, cât și informații tehnice în mod gratuit, pentru a-i sprijini în obținerea și implementarea proiectului.

Credit foto: 149929981 © Lenutaidi | Dreamstime.com