First Bank introduce pe piața locală, în premieră, cardul virtual cu CVV dinamic. Funcționalitatea oferă siguranță pentru plățile online, pentru că un nou CVV (cele trei cifre de pe spatele cardului) este generat odată la câteva ore.

Banca este printre primele instituții financiare din România care a introdus în ofertă cardurile 100% virtuale. Adică, un client poate să deschidă în mod virtual relația cu banca, de oriunde, să își emită cardul virtual, să facă TopUp de bani instant și să folosească respectivul instrument de plată imediat.

„Mulți dintre noi optăm pentru cumpărăturile online, pentru că ne facilitează accesul la produsele dorite, însă nici aceste achiziții nu sunt lipsite de riscuri și nu trebuie să uităm asta. Cumpărăturile pe internet sunt mai sigure cu utilizarea unui CVV dinamic, aceasta informație schimbându-se periodic și făcând copierea datelor inutilă. Plata la POS este mai sigură, dar și mai facilă atunci când este făcută cu ceasul sau telefonul mobil pentru că acestea folosesc biometria și autentificarea posesorului la orice plata. Foarte important, utilizarea unui card virtual și a transferului TopUp de bani de pe alt card îți oferă un acces aproape instant la cumpărături. Iată câteva dintre motivele pentru care un card cu un CVV dinamic și utilizare la POS doar prin portofelul electronic Apple Pay sau Google Pay devine o opțiune mult mai confortabilă și sigură”, a spus Ionuț Encescu, Head Of Products & Digital Innovation Hub în cadrul First Bank.

Noua funcționalitate, CVV dinamic, permite posesorului un control permanent asupra cumpărăturilor, acesta având posibilitatea să genereze acest CVV din aplicația de Mobile & Internet Banking. Tot în aplicație se pot vedea toate detaliile cardului.

Cardul virtual este un instrument de plată electronică fără numerar, emis de bancă pe numele deţinătorului, nu are suport fizic sau PIN și poate fi utilizat atât online, cât și la tranzacțiile POS.

Avantajele cardului virtual constau în faptul că îi conferă utilizatorului posibilitatea de a plăti de oriunde prin utilizarea gadgeturilor moderne (spre exemplu: ceas, telefon) și cu o mai mare siguranță.   

De asemenea, cardul se poate bloca sau debloca pentru anumite tranzacții, în funcție de ce își dorește utilizatorul, având varianta de a seta limita tranzacțiilor, pentru a avea control total asupra banilor. 

Sursă foto: Dreamstime