FintechOS a finalizat cu succes o rundă de investiții de Serie B+ în valoare de 60 de milioane de dolari. Această rundă a fost condusă de Molten Ventures, Cipio Partners şi BlackRock, alături de investitorii existenţi EarlyBird VC, OTB VC şi Gapminder VC.

Noua rundă de finanţare consolidează poziţia de lider de piaţă a FintechOS şi vine în contextul în care compania înregistrează rezultate importante în business, inclusiv o creştere anuală de 40% şi una de 170% a marjelor operaţionale. Compania este în curs de a atinge pragul de rentabilitate în 2024, precizează Agerpres.

„Obţinerea acestei investiţii este o dovadă a încrederii pe care investitorii noştri o au în viziunea şi modul nostru de implementare. Creşterea noastră rapidă şi progresele operaţionale reflectă cere-rea pentru soluţiile noastre de management al produselor financiare de ultimă generaţie. Revoluţionăm industria serviciilor financiare prin furnizarea de tehnologie care permite modernizarea sistemelor core şi stimulează inovaţia", a spus Teodor Blidăruş, cofondator şi CEO al FintechOS.

De la ultima sa rundă de investiţii din 2021, FintechOS a înregistrat o creştere de peste 300% a veniturilor, atrăgând clienţi cheie precum Societe Generale, Admiral, Benenden Health, Avant Money şi Vibrant Credit Union în sectoarele bancar şi de asigurări din SUA, Marea Britanie, Europa continentală şi zona Asia-Pacific (APAC).

„România şi toată Europa de Sud-Est au un potenţial enorm. Instituţiile financiare din această regiune au nevoie de furnizori de tehnologie care să le ajute în modernizarea sistemelor de tip core banking, pentru a dezvolta produse financiare competitive, a reduce costurile şi a atrage şi loializa mai mulţi clienţi. Avem în plan să alocăm fonduri pentru a sprijini clienţii din România şi din regiune să migreze către ultima versiune a platformei, FintechOS 24, recunoscută de analişti de top din industrie, inclusiv Celent şi Gartner", a explicat Blidăruş.

FintechOS este o platformă de management end-to-end al produselor financiare. Cu FintechOS, băncile, asigurătorii şi alte instituţii financiare îşi pot extinde sistemele core business şi pot oferi angajaţilor instrumente eficiente pentru definirea, distribuirea, contractarea, deservirea şi analiza performanţei produselor financiare.