First Bank a acordat recent companiei Ness Proiect Europe un credit de investiții de 6 milioane de euro, cu o maturitate de 10 ani, pentru construcția unei unități de productie și o linie de credit pentru finanțarea capitalului de lucru în valoare de 25 milioane de lei.
Ness Proiect Europe este o companie cu capital 100% românesc, înființată în anul 2010. Compania activează în domeniul construcțiilor, fiind antreprenor general, specializat în construcții industriale, dar și în proiecte de infrastructură, rețele edilitare, și energie verde. În anul 2022, Ness Proiect Europe s-a situat pe locul 15 în topul antreprenorilor generali în construcții din România.
„În contextul dinamic al economiei românești, sectorul construcțiilor a avut și va continua să dețină un rol fundamental. La FIirst Bank am finanțat și vom continua să finanțăm companii locale din domenii cheie pentru România. Parteneriatul cu Ness Proiect Europe ne onorează și suntem mândri să putem contribui prin soluțiile noastre de creditare la dezvoltarea pe termen lung a unui jucător important din domeniul construcțiilor industriale, al infrastructurii, dar și al energie verzi, un alt domeniu în care ne implicăm activ”, a spus Henk Paardekooper, Președinte al Comitetului Executiv și membru în Consiliul de Administrație al First Bank.
În domeniul construcțiilor industriale, Ness are în portofoliu peste 1 milion mp finalizați, împărțiți între spații de producție, spații de birouri sau de logistică și depozitare. Compania a finalizat peste 620.000 mp de platforme logistice din beton, parcări și drumuri, piste de biciclete, dar și soluții de tip Quick Wins, pentru clienți din mediul privat și public.
Citește și:
În 2022, valoarea creditelor acordate de Frst Bnk a crescut cu 18,75%, ajungând la 4,9 miliarde de lei. Creșterea a fost posibilă datorită concentrării strategice pe împrumuturile ipotecare, dar și pe cele acordate clienților Corporate și IMM.
Anul trecut, banca a lansat un nou produs, Creditul Verde, adresat companiilor care doresc să instaleze panouri fotovoltaice, în vederea recuperării cheltuielor cu energia electrică. Astfel, companiile pot deveni prosumatori (respectiv pot introduce energie în sistem), iar prin implementarea de soluții verzi, pot recupera până la 100% din aceste cheltuieli.
Foto: Pexels