Exim Banca Românească introduce în portofoliul său serviciul Google Pay oferind clienților băncii posesori de carduri posibilitatea de a efectua plăți contactless la terminalele POS, direct cu telefonul cu sistem de operare Android. Plățile se realizează prin intermediul aplicației Google Wallet, fără a fi necesară prezența fizică a cardului.

„Exim Banca Românească a intrat din acest an într-o nouă etapă de dezvoltare și modernizare, prioritizând proiectele din zona digitalizării atât pentru extinderea canalelor alternative de interacțiune a clienților, cât și pentru optimizarea și automatizarea anumitor procese în vederea creșterii gradului de satisfacție a clienților și a productivității angajaților. Prin lansarea serviciului Google Pay facem încă un pas pentru a aduce noi beneficii pentru consumatori și pentru a răspunde apetitului în creștere pentru plățile efectuate prin intermediul terminalelor mobile - telefoane sau smartwatch-uri”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al Exim Banca Românească.

Google Pay este disponibil gratuit pentru clienții cu carduri emise de Exim Banca Românească, care folosesc dispozitive mobile cu sistem de operare Android având tehnologia NFC activată, inclusiv ceasuri inteligente (smartwatch) compatibile cu serviciul Google Pay.

Pentru activarea serviciului este necesară instalarea aplicației Google Pay, după care cardul dorit se adaugă în portofelul digital.

Pentru folosirea Google Pay și plata la comercianți, utilizatorul va debloca telefonul și prin simpla apropiere de terminalul  POS tranzacția va fi realizată simplu și în siguranță, confirmarea fiind primită instant în aplicație.

Limitele de tranzactionare prin Google Pay sunt identice cu cele aplicabile cardului fizic, iar utilizatorii au posibilitatea de a înrola mai multe carduri.