Divizia de eCommerce a Zitec a înregistrat în ultimul an o creștere a veniturilor de peste 60% comparativ cu anul precedent, timp în care și-a dublat numărul de clienți.

În 2022, departamentul are ca obiective creșterea veniturilor la 1,5 milioane de euro, consolidarea și diversificarea portofoliului de clienți atât la nivel local, cât și internațional, precum și mărirea echipei cu 40%.

„Digitalizarea accelerată a obiceiurilor de consum ne arată că există în continuare potențial semnificativ de dezvoltare a comerțului electronic B2C și B2B. Retailerii sunt preocupați de identificarea celor mai eficiente tehnologii și soluții pentru automatizarea proceselor de business și îmbunătățirea experienței de cumpărare. În 2022, ne propunem să continuăm creșterea diviziei de eCommerce și să oferim clienților noștri soluții prin care să-i ajutăm să devină mai competitivi. Avem în plan dezvoltarea de noi module în ecosistemele Magento și VTEX, precum și un focus mai mare în zona serviciilor complementare, cu valoare adăugată pentru magazinele online: soluții de Digital Marketing, Business Intelligence, Machine Learning, High Traffic sau High Availability”, a spus Alexandru Dobre, Head of eCommerce, Zitec.

Anul trecut, departamentul s-a axat pe dezvoltarea și îmbunătățirea de soluții de tip marketplace și B2B (Business-to-Business) pentru clienții parteneri.

Printre cele mai importante proiecte și parteneriate desfășurate în 2021 se numără dezvoltarea noului magazin online al retailerului de bricolaj Brico Depot pe platforma Magento 2 Commerce Cloud, migrarea magazinului online al retailerului de produse electro-IT Flanco pe platforma Magento 2 și dezvoltarea continuă a parteneriatelor strategice cu Adobe (Magento) și platforma enterprise de comerț digital VTEX.

În 2021, divizia de eCommerce a Zitec s-a mărit cu 30%, iar compania subliniază acum atât continuarea procesului de recrutare pentru posturi precum Senior PHP Magento Engineer, Frontend Engineer Magento sau Magento Developer Trainee, cât și desfășurarea unui program de internship pentru șase participanți, cu o durată de trei luni, cu posibilitatea angajării la final. În cadrul acestuia, participanții vor avea posibilitatea să își dezvolte cunoștințele PHP, de Magento 2, cât și oportunitatea de a implementa un proiect pe platforma Magento. 

Câștigătoare a premiului „Angajatorul anului” la Romanian Business Services Forum & Awards timp de doi ani consecutivi (2020, 2021), Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing. Compania oferă în prezent servicii de eCommerce pentru clienți importanți din România, precum și din alte țări din Europa. În portofoliul companiei se regăsesc branduri precum Flanco, Brico Depot, iELM sau Arctic.

Credit foto: Photo 89303993 / Ecommerce © Nitsuki | Dreamstime.com