Revolut anunță numirea lui Dan Teodosiu în Consiliul de Administrație al grupului, ca director neexecutiv.

Dan are peste 30 de ani de experiență în construirea și coordonarea de echipe super-performante în domeniul cercetării și al ingineriei, precum și în dezvoltarea de platforme și infrastructuri scalabile care asigură servicii pentru miliarde de clienți. Dan a deținut roluri de conducere în companii de tehnologie precum Google (Paris), Microsoft (Redmond și Dublin) sau HP Labs (Palo Alto).

În ultimii ani, Dan a fost Chief Technology Officer (CTO) la Onfido, o platformă de verificare și autentificare a identității, unde a supervizat dezvoltarea unor soluții recunoscute la nivel de industrie, bazate pe inteligență artificială. Anterior experienței de la Onfido, Dan a fost timp de șase ani CTO la Criteo, cea mai mare companie europeană de publicitate în medii digitale, unde a fost implicat în listarea pe bursă și creșterea rapidă a companiei, care a urmat acestui moment.

„Revolut este o adevărată forță a schimbării prin tehnologie în domeniul serviciilor financiare. Cu zeci de milioane de clienți persoane fizice la nivel global, în mai puțin de o decadă, Revolut a avut și continuă să aibă o creștere susținută. Sunt încântat să contribui cu experiența mea de antreprenor și expert în tehnologie la evoluția unei companii care și-a surclasat competitorii și și-a confirmat poziția de lider în industrie”, spune Dan Teodosiu.

„Sunt încântat să îi urez bun venit lui Dan în Consiliul de Administrație Revolut. Experiența lui Dan în diverse domenii legate de tehnologie contribuie la întărirea consiliului nostru. Fără îndoială, el va aduce idei proaspete și practice pentru dezvoltarea companiei și sunt nerăbdător să văd cum se vor concretiza propunerile sale în perioada următoare”, adaugă Martin Gilbert, președintele Consiliului de Administrație Revolut.

Ca fost antreprenor, Dan a co-fondat în California două companii, una dintre ele fiind achiziționată de Microsoft, în 2002. Originar din România, Dan deține un master în științe și un doctorat în Computer Science la Stanford University.