Revolut a făcut disponibilă cea mai recentă soluție din portofoliul său cripto pentru clienții din Regatul Unit și Spațiul Economic European (SEE), inclusiv România, Revolut Ramp. Aceasta este rezultatul colaborării cu unul dintre cele mai cunoscute portofele cripto la nivel internațional, MetaMask.

Cu această nouă soluție integrată între serviciile oferite clienților interesați de criptomonede, Revolut, care procesează tranzacții în valoare de milioane de euro în fiecare zi, face și mai ușoară integrarea produselor web3.

Apelând la această funcționalitate, clienții vor putea cumpăra la costuri competitive peste 20 de tokenuri, inclusiv ETH, USDC, USDT, SHIB, 1INCH, și altele, atât din aplicația mobilă, cât și de pe platforma web.

Revolut Ramp le permite clienților să cumpere criptomonede cu fondurile deținute în monede fiat în conturile Revolut și să le stocheze în portofelul descentralizat MetaMask.

„Suntem bucuroși să anunțăm acest nou produs dedicat clienților cripto, Revolut Ramp, o soluție de vârf în eco-sistemul web3. Funcția adăugată de noi beneficiază de o rată de succes ridicată pentru achizițiile de criptomonede realizate cu fondurile din conturile Revolut și vine cu un preț avantajos pentru clienți. De asemenea, asocierea cu un partener de top în domeniul web3, MetaMask, este un motiv de mândrie pentru noi. Împreună le vom oferi clienților posibilitatea de a cumpăra, cu soldul din contul Revolut, peste 20 de criptomonede. Totul printr-un proces simplificat, fără acțiuni inutile, într-un mediu sigur”, a spus Mazen Eljundi, Global Business Head of Crypto la Revolut.

Clienții își pot folosi fondurile din conturile deținute în Revolut, în 19 monede, și pot face plata cu cardurile lor bancare Visa sau Mastercard. De asemenea, utilizatorii Revolut nu vor mai avea nevoie de verificări suplimentare la efectuarea plății, deoarece vor putea avea acces la cont pe baza filtrelor obișnuite de autentificare disponibile în aplicație, în doar câteva secunde.

Și procesul de checkout este foarte rapid. Dacă utilizatorii fac plata direct din contul lor Revolut, tranzacția se realizează integral în ecosistemul Revolut, eliminând costurile suplimentare și crescând rata de succes a tranzacției.

Revolut Ramp oferă și un proces Know Your Customer (KYC) integrat pe care clienții noi îl pot parcurge în doar câteva minute. Procesul utilizează aceeași infrastructură folosită pentru autentificarea a milioane de clienți Revolut.

„Prin acest parteneriat cu Revolut, transformăm tranzacționarea de criptomonede într-un proces mai accesibil și mai ușor de realizat. Acest parteneriat se referă la a oferi utilizatorilor noștri ceea ce își doresc – mai mult control asupra activelor lor cripto, într-un mod simplu, folosind platforme pe care deja le cunosc și în care au încredere. De asemenea, prin această asociere facem adoptarea criptomonedelor mai ușor de realizat și deschidem accesul la cripto pentru cât mai mulți consumatori”, a declarat Lorenzo Santos, Senior Product Manager la Consensys.

Cum funcționează procesul?

Atunci când un utilizator MetaMask va selecta opțiunea „Cumpără” în portofelul său MetaMask, Revolut va fi listat ca furnizor de top, sub metodele de plată Debit sau Credit. Odată ce un utilizator alege opțiunea Revolut, acesta va fi redirecționat către fluxul de plată al Revolut de unde își va putea folosi soldul său pentru a cumpăra criptomonede în portofelul MetaMask, fie direct prin transfer direct din cont, fie utilizând cardul Mastercard sau Visa.

MetaMask este partenerul alături de care Revolut introduce acest nou produs, urmând ca în viitorul apropiat să se integreze și alți furnizori similari din spațiul web3.

Ca parte a obiectivului de a fi cel mai sigur loc pentru a tranzacționa, utiliza și învăța despre cripto, Revolut comunică în mod regulat clienților că tokenurile cripto sunt active volatile și prețurile se pot schimba rapid.

Revolut crede în extinderea accesului la criptomonede și, de asemenea, atenționează că acestea ar putea să nu fie potrivite pentru toată lumea.

Este necesar ca utilizatorii să se informeze despre diferitele criptomonede și să cunoască riscurile și oportunitățile înainte de a cumpăra sau de a vinde.

Clienții ar trebui să se documenteze din sursele independente și să învețe diferențele dintre jetoane, precum și să ia în considerare circumstanțele lor personale atunci când cumpără sau vând cripto. Criptomonedele nu sunt reglementate și fondurile nu sunt protejate de scheme de compensare a investitorilor. Câștigurile realizate pot fi impozitate.

+

MetaMask este unul dintre cele mai folosite portofele digitale descentralizate web3. Dezvoltat de Consensys, MetaMask este cel mai îndrăgit și cel mai de încredere mod de a strânge sau crea NFT-uri, de a face parte din DAO, de a juca jocuri video sau de a participa la protocoale DeFi.

Consensys este o companie din industria blockchain și software web3, fondată în 2014., Printre produsele dezvoltate, se numără MetaMask, Infura, Linea, Diligence și platforma NFT.