Compania Eazy Asigurări l-a numit pe Cristian Ionescu în poziţia de director general, în timp ce Dan Filip a devenit director general adjunct. Mandatele celor doi sunt supuse aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

La mijlocul lunii septembrie 2023, Eazy Asigurări a primit din partea ASF autorizaţia de funcţionare şi autorizaţia de a practica asigurări generale, inclusiv răspundere civilă auto (RCA). Compania face parte din portofoliul de investiţii în domeniul tehnologiei, controlat de Sacha Dragic, cofondator al Superbet Group.

În ultimii cinci ani, Cristian Ionescu a fost preşedinte al Directoratului Asirom, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG). Anterior, a fost director general adjunct al Allianz-Ţiriac, companie în care a petrecut mai bine de 18 ani şi în cadrul căreia a deţinut şi poziţiile de chief financial officer şi chief operating officer.

„Sunt încântat să mă alătur echipei ambiţioase a Eazy Asigurări pentru a construi împreună o companie în care să integrăm toate oportunităţile date de tehnologie pentru a fi cât mai eficienţi operaţional, dar şi inovativi în dezvoltarea de produse şi servicii. Dezvoltarea sistemelor folosind încă de la început ultimele tehnologii conferă un avantaj pe care îl vom valorifica în interesul clienţilor şi partenerilor noştri. Îmi doresc ca Eazy să fie acea companie în care oamenii performează pentru că ştiu că sunt apreciaţi şi încurajaţi să inoveze", a spus Cristian Ionescu.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul asigurărilor, noul director general adjunct, Dan Filip a lucrat ca Head of Actuarial Cash-Flow Modelling la NN Rotterdam şi anterior ca director financiar în cadrul NN România. S-a alăturat Eazy în 2022 şi a asigurat conducerea executivă pe parcursul perioadei de autorizare a companiei.

Compania va acoperi zona asigurărilor generale, inclusiv segmentul poliţelor obligatorii RCA. Obiectivul este de a pune bazele unui insurtech bazat pe un model de business complet nou, care să devină un jucător solid în piaţa locală de asigurări şi să se poată extinde la nivel regional pe termen mediu.

„Sectorul asigurărilor trebuie dus şi în România în era high tech şi asta vrem prin acest nou business. Ne dorim profesionalizarea şi digitalizarea pieţei locale, în acord cu un client modern obişnuit deja cu platforme de genul Amazon, Revolut, eToro", menționa fondatorul Eazy, Sacha Dragic la momentul primirii avizului ASF.

Sacha şi Augusta Dragic se numără printre cei mai importanţi antreprenori din România, grupul Superbet depăşind valoarea de 2,5 miliarde de euro, după ce în 2019 a atras ca acţionar minoritar Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, cu active sub administrare de peste o mie de miliarde de dolari.

Dragic deţin împreună un portofoliu diversificat de investiţii directe şi indirecte, în domenii cum ar fi serviciile financiare (Investimental, noul intermediar pe piaţa românească de capital) şi sectorul imobiliar - dezvoltatorul Eli Parks.

De asemenea, familia Dragic este acţionar minoritar în fondul de investiţii Mozaik Investments şi controlează D Moonshots, un fond de investiţii cu capital de risc (Venture Capital).