Portofoliul de credite al Credex IFN, alcătuit din credite de bunuri de consum și de nevoi personale, a depășit pragul de 140 milioane de lei în 2021, cu 95% mai mult față de 2020 (71,8 milioane lei).

Profitul net al companiei în 2021 a fost de peste 2,6 milioane de lei, reușind astfel trecerea la profit după trei ani de la înființare, în 2018. Creșterea se datorează și faptului că, de la mijlocul anului trecut, Credex a devenit principalul finanțator de credite pentru clienții retailerilor Altex și Media Galaxy.

Credex IFN și-a propus, ca în 2022, să acorde credite în valoare de 400 milioane de lei, cu 140% mai mult față de anul trecut. De asemenea, profitul instituției pentru 2022 este estimat la 15 milioane de lei.

„Anul trecut am început un proces intens de eficientizare și digitalizare a proceselor, acțiune ce continuă și anul acesta. Alături de parteneri strategici, suntem capabili să adaptăm procese interne rentabile și eficiente, ceea ce duce, de asemenea, la o experiență mai bună a clienților. Pe măsură ce continuăm să ne creștem volumele de creditare, ne angajăm să diversificăm produsele și să oferim servicii financiare digitale sigure”, a spus Traian Baicu, Director General Credex IFN.

Credex IFN oferă posibilitatea accesării unui credit, atât online, cât și offline, prin birourile dedicate amplasate în magazinele partenerilor comercianți. De asemenea, peste 78% din creditele de nevoi personale sunt acordate online, pe flux 100% digital, marcând cel mai ridicat nivel de până acum.  

Rezultate financiare 2021

  • Portofoliu de 140 milioane lei, față de 71 milioane lei în 2020;
  • Profit de 2,6 milioane lei;
  • Valoare finanțată de 166 milioane lei, față de 100 milioane în 2020;
  • Valoarea medie finanțată pentru creditul de nevoie personale a crescut în 2021 la 9.067 lei, cu 29% mai mult față de anul anterior (de la 7.012 lei);
  • Valoarea medie finanțată pentru creditul de bunuri de consum a crescut la 2.789 lei, cu 17,6% mai mult față de anul trecut (de la 2.314 lei);

Dezvoltări digitale în 2022

  • Implementarea semnăturilor digitale pentru contractele de creditare încheiate în magazinele fizice.
  • Noi dezvoltări în Aplicația Mobilă, push notifications și eKyc automat pentru noii clienți.
  • Plăți instant pe cardul de debit, pentru creditele de nevoi personale.

Înființată în anul 2018, Credex IFN este o instituție financiară nebancară, înscrisă în Registrul Special al Băncii Naționale. Compania face parte din grupul Altex România. În prezent, compania oferă servicii de creditare: credite de bunuri de consum, credite de nevoi personale și asigurări de viață în parteneriat cu Metlife. De asemenea, se oferă finanțare și IMM-urilor.

Activitatea de creditare a companiei se realizează prin intermediul partenerilor comerciali (ALTEX, Media Galaxy, Mobexpert, SF Travel, Selgros, Brico Depot) Credex Broker - structura internă de agenți de vânzare (vânzări directe) dar și online prin intermediul aplicației mobile Credex și platforma site-ului Credex IFN.

Credex IFN acordă credite cu sume ce pornesc de la 300 lei până la 50.000 lei, cu o perioadă de rambursare de la 2 luni și până la maximum 5 ani. Instituția financiară are peste 120.000 de clienți.

 Sursă foto: Credex