Compania de tehnologie Life is Hard a înregistrat o cifră de afaceri de 6,88 milioane de lei în primul trimestru din 2023, cu 14% mai mare comparativ cu anul precedent. Totodată, profitul net a ajuns la 1,64 mmilioane de lei, o creștere de 384,18% față de perioada de referință.

Cea mai mare contribuție la cifra de afaceri o are divizia Insurance, unde volumul de business din primul trimestru se ridică la 3,4 milioane de lei, iar Life is Hard (LIH) mizează pe potențialul acestei industrii regionale pentru a-și fundamenta dezvoltarea capacității de inovare, demers strategic demarat de anul acesta.

„În ultimii trei ani, eforturile noastre s-au concentrat pe creșterea competențelor ecosistemului Life is Hard, care astăzi are divizii specializate pe telecomunicații, asigurări, e-commerce și servicii financiare. Din 2023 intrăm în etapa de creștere a relevanței lor, astfel încat capacitatea de operare LIH să aibă impact cât mai mare în piață”, a spus Cătălin Chiș, CEO și președinte al Consiliului de Administrație, LIH.

Performanța întregului ecosistem LIH se află de asemenea în curbă ascendentă, cu îmbunătățiri pe toți indicatorii financiari relevanti. O consolidare orientativă a cifrelor LIH și a deținerilor sale (Performia Finance – 40%, respectiv Innobyte Solutions – 100%) relevă mai multe plusuri semnificative.

LIH, prima companie românească de software listată la BVB, piata AeRo, a pornit de la o valoare de piață de 6,37 milioane de lei și a ajuns, astăzi, la o capitalizare de 53 de milioane de lei. Compania are ca obiectiv să atingă pragul de 100 de milioane lei capitalizare, iar valoarea generată pentru acționari să fie în creștere în fiecare etapă de dezvoltare.

Life is Hard a decis recent distribuirea de acțiuni gratuite în valoare de 4 milioane de lei acționarilor înregistrați la data de 15.06.2023, iar distribuirea are loc în baza profitului pentru anul 2022.

În 2022, LIH a început de asemenea procesul de transformare a angajatilor în acționari ai companiei prin programele SOP, demers care a condus la creșterea retenției de personal și care va continua și anul acesta.

Informații financiare suplimentare sunt disponibile aici.

+

Life is Hard (LIH) este listată pe piața AeRo din 8 decembrie 2015, iar din octombrie 2021 acțiunile LIH au fost incluse in indicele BET- AeRo dezvoltat de Bursa de Valori București pentru această piață.

Foto: Pexels