Credex IFN, instituție financiară nebancară, anunță obținerea autorizației de la Banca Națională a României pentru a opera ca instituție de plată.

Credex oferă în acest moment credite de nevoi personale și credite de consum. Cu această autorizație, instituția financară nebancară va putea extinde gama sa de produse și servicii disponibile pentru clienții săi, adaugând emiterea de carduri de credit la portofoliul său existent.

„Autorizația obținută reprezintă un pas semnificativ în evoluția Credex IFN și în dezvoltarea serviciilor financiare oferite clienților noștri. Cardurile de credit pe care le vom putea emite reprezintă o modalitate suplimentară prin care putem să ne ajutăm clienții să își atingă obiectivele financiare și să gestioneze mai eficient banii lor. Suntem ferm dedicați în a răspunde în mod proactiv nevoilor clienților noștri, continuând să evoluăm și să îmbunătățim serviciile noastre financiare, cu un focus deosebit pe zona de retail banking, luând în considerare dinamicile pieței și contextul economic. Scopul nostru primordial este să susținem nevoile financiare ale populației”, a spus Traian Baicu, Directorul General al Credex IFN.

Cu noile carduri de credit, clienții vor avea acces la o varietate de beneficii și opțiuni flexibile pentru gestionarea finanțelor lor personale. Cardurile de credit Credex IFN vor fi disponibile și în format virtual, oferind acces la fonduri prin intermediul dispozitivelor NFC, într-un proces 100% digital. Acestea vor oferi avantaje competitive, printre care se numără rate avantajoase ale dobânzii, limite de credit și opțiuni de rambursare flexibile.

Anul trecut, valoarea creditelor noi acordate pentru nevoi personale și bunuri de consum a depășit 298 de milioane de lei, echivalentul a 60 de milioane de euro. Credex IFN este unul dintre finanțatorii preferați pentru cumpărături în rate atât în rețeaua de magazine fizice Altex și Media Galaxy, cât și pe platformele lor online.

Credex IFN face parte din grupul Altex România. În prezent, compania oferă credite pentru bunuri de consum, credite de nevoi personale și asigurări de viață în parteneriat cu Metlife.

Compania acordă credite cu sume până la 50.000 lei, cu o perioadă de rambursare de la două luni și până la maximum cinci ani, persoanelor fizice prin intermediul comercianților parteneri, prin Credex Broker, prin platforma site-ului Credex IFN și prin intermediul Aplicației Mobile Credex.

De la înființare, Credex IFN a finanțat credite în valoare de peste 100 de milioane de euro.