Cosmin Curticăpean, CEO la iFactor, a vorbit la Future Banking Summit 2023 despre peisajul tot mai imprevizibil și conservator al investițiilor, în urma crizelor sociale și economice din ultimii ani.

Antreprenor experimentat, cu peste 20 de ani de experiență, de la management la dezvoltarea afacerilor, vânzări și marketing, Cosmin a dezvoltat câteva afaceri de la înființare până la milioane de euro în vânzări anuale și peste 100 de angajați prin intermediul unei planificări eficiente a afacerii, a unor tehnici de vânzări creative și a unui marketing inovator. De aceea, perspectiva sa relativ pesimistă e cu atât mai importantă și care merită reflexie.

„Europa de Est are anumite particularități, când vine vorba despre investițiile în start-upuri, față de Europa de Vest, UK sau Statele Unite. Peisajul, aici, nu e atât de omogen, în ceea ce privește comportamentul VC-urilor”, a menționat, printre altele, Cosmin Curticăpean.

Cosmin a mai ținut să menționeze că motivele pentru această lipsă de omogenitate: „Nu avem atât de multe start-upuri și nu avem prea mulți antreprenori maturi. Apoi, nu știm dacă asta se întâmplă din cauza lipsei de finanțări sau din cauza crizelor din ultimii ani, de la pandemie la războiul din Ucraina sau a creșterii inflației. Așadar, situația e delicată.”

Paatforma iFactor le permite antreprenorilor să obțină finanțări rapide, online și în condițiile unor costuri reduse, iar recent au dezvoltat iFactor Pure Analytics, un produs de analiză de risc de credit bazat pe profilare din date alternative și tradiționale. 

Urmărește discuția „Fintech profitability: how to get traction and revenue streams”, la care a participat și Valentin Filip, Managing Partner @ Fortech Investments.

https://youtu.be/3moAnSvGnXY