SavingBox este disponibil în aplicația de Mobile Banking și dă posibiliatea clienților băncii, persoane fizice, să economisească un procent din fiecare plată efectuată cu cardul de debit.

Raiffeisen Bank a lansat SavingBox, un nou serviciu de economisire în lei, la fiecare plată cu cardul de debit. Funcționalitatea este disponibilă prin actualizarea aplicației Smart Mobile din magazinele de aplicații (Google Play Store, App Store, AppGallery).

SavingBox este un serviciu gratuit, care le permite clienților crearea unui fond de rezervă, într-un mod simplu, punând bani deoparte într-un cont de economii în lei, la care clientul are acces oricând și primește o dobândă avantajoasă, de până la 4% pe an.

„Lansată de la mijlocul lunii noiembrie, funcționalitatea SavingBox a fost activată până în prezent de peste 14.000 de clienți. Momentul lansării SavingBox ține cont de preocuparea crescută a oamenilor față de economisire și un mediu de dobânzi ridicate, care face atractive astfel de produse și servicii. Economisirea cu pași mici ne ajută, în timp, să ne îndeplinim chiar și cele mai ambițioase obiective", spune Andra Ion, Director Planificare Financiară Personală la Raiffeisen Bank.

Cu noua funcționalitate SavingBox, clienții au posibilitatea de a alege cât să economisească automat, selectând un procent de 1%, 3%, 5% sau 10% din valoarea fiecărei plăți cu cardul de debit. Totodată, pot stabili opțional și o sumă maximă. O dată activat SavingBox, la fiecare plată cu cardul de debit în lei, suma calculată în funcție de opțiunile selectate, va fi transferată automat din contul curent în contul de economii în lei. 

Mai mult, în cazul în care clientul nu are deja un cont de economii deschis, activarea SavingBox presupune implicit și deschiderea unui astfel de cont în care se vor acumula sumele economisite, pe măsură ce se utilizează cardul de debit.

Atât deschiderea, administrarea cât și închiderea opțiunii SavingBox și a contului de economii în lei, pot fi făcute confortabil, direct din aplicația Smart Mobile și fără costuri.