ChatGPT a ajuns la o sută de milioane de utilizatori activi săptămânal, a anunțat Sam Altman, CEO-ul OpenAI, în cadrul unei conferințe din San Francisco. De asemenea, peste două milioane de dezvoltatori folosesc platforma, inclusiv peste 92% dintre companiile din Fortune 500.

În cadrul conferinței, compania a dezvăluit și noile direcții, în timp ce a împărtășit o serie de noi anunțuri. OpenAI a dezvăluit GPT-4 Turbo, care este o versiune „mai puternică” și mai puțin costisitoare a modelului său emblematic de inteligență artificială care generează texte, GPT-4.

OpenAI a anunțat, de asemenea, GPTs, o modalitate prin care oricine își poate construi propria versiune a sistemului de inteligență artificială conversațională. De asemenea, compania va oferi în curând utilizatorilor posibilitatea de a-și publica propriile versiuni ale sistemului, pe o piață numită „GPT Store” și, eventual, de a câștiga bani în acest fel.

„GPT-urile vor continua să devină mai utile şi mai inteligente şi, în cele din urmă, îi veţi putea lăsa să îşi asume sarcini reale în lumea reală. Credem că este important să ne îndreptăm treptat către acest viitor, deoarece va necesita muncă tehnică atentă şi de siguranţă şi timp pentru ca societatea să se adapteze", scrie pe blogul OpenAI.

În plus, compania a anunțat că DALL-E 3, modelul text-imagine al OpenAI, este acum disponibil prin intermediul unui API, după ce a fost lansat pentru prima dată în ChatGPT și Bing Chat. Interesant este faptul că OpenAI lansează un nou API, numit Assistants API, cu ajutorul căruia dezvoltatorii vor putea construi un „asistent” care să valorifice cunoștințele din exterior și care poate apela la modelele și instrumentele de inteligență artificială generativă OpenAI pentru a îndeplini sarcini.

În plus, compania introduce un API text-to-speech care oferă șase voci prestabilite, din care puteți alege și două variante de modele generative AI.

Foto: Pexels