„Din punctul nostru de vedere, al DRUID, conversational AI și tot ce ține de zona de AI este un hype și existența soluțiilor de machine learning, de AI, ChatGPT, a exemplificat încă o dată că există un interes în zona aceasta de AI și generative AI”, a spus Irina Dochițu, Channel & Alliances Director DRUID.AI, în cadrul unui interviu pentru Start-up.ro, din cadrul evenimentului Smart Future 2023.

Cu o experiență de zece ani în arii diverse din industria IT, Irina Dochițu conduce echipa de dezvoltare de parteneriate globale a DRUID, ocupând, începând cu luna mai a acestui an, funcția de Vice President, Global Partners and Alliances.

Implicarea ei a dus la extinderea ecosistemul DRUID la peste 160 de parteneri globali în 2022, cu nume mari cum ar fi Roboyo, UiPath, Microsoft, EY.

Irina a fost unul dintre speakerii Smart Future 2023, conferință organizată de Start-up.ro, în care s-a analizat impactul tehnologiei asupra afacerilor din România, dar s-au discutat și ultimele trenduri. Smart Future funcționează ca o hartă mentală pentru cele mai importante teme din lumea tehnologiei și business-ului.

Din punctul de vedere al Irinei, zona de generative AI (AI generativ, un tip de sistem de inteligență artificială capabil să genereze text, imagini, audio, ca răspuns la solicitări – n.red.) și de conversational AI (chatbots), poate fi un pilon important pentru optimizarea proceselor în zona de business.

Citește mai mult pe Start-up.ro