CEC Bank anunță implementarea unui nou sistem informatic core treasury cu grupul american FIS Global, un important furnizor global de soluții și tehnologii pentru sistemele bancare și de plăți. Acesta va fi folosit pentru activitățile de Trezorerie și management de bilanț.

„Sunt mândru de interesul pe care principalii provideri de soluții de trezorerie pentru sistemul financiar l-au arătat proiectului nostru, participând la procesul internațional de selecție. Cu soluția FIS, CEC Bank va beneficia de una dintre cele mai moderne platforme de trezorerie pentru bănci disponibile la nivel global”, spune Ionuț Lianu, Ofițer Șef Management Active și Pasive în cadrul CEC Bank.

Mai exact, noul sistem va fi folosit pentru activitățile de Trezorerie și management de bilanț ale băncii, precum tranzacțiile pe piața interbancară - monetară și valutară, precum și pentru operațiunile cu titluri de stat sau pentru generarea de mesaje SWIFT aferente.

În plus, noul sistem va oferi în timp real situații agregate despre pozițiile bilanțiere ale băncii, care reprezintă un instrument util în gestionarea unor indicatori bancari esențiali (precum lichiditatea, expunerea la riscul de dobândă, profitabilitatea).

Implementarea soluției digitale pentru activitățile de trezorerie face parte din programul de modernizare și transformare a CEC Bank, prin care banca își propune să urce în top cinci cele mai mari bănci din România, din punct de vedere al activelor, potrivit CEC Bank.

FIS Global este o companie multinațională globală, din topul Fortune 500, specializată în oferirea de servicii și produse destinate sectorului financiar și cunoscută în special datorită dezvoltărilor de tip Fintech care adresează segmentele de procesare a plăților, bancar și piețe de capital. Anual, prin tehnologiile FIS se realizează peste 75 de miliarde de tranzacții în valoare de peste 9 000 de miliarde de dolari.

Credit foto: 189093229 / Cec Bank © Jerome Cid | Dreamstime.com