CEC Bank a acordat o linie de credit de 15 milioane de euro pentru finanțarea activității curente pentru unul dintre cei mai mari jucători din industria de produse alimentare din România, AAylex One, producătorul brandului Cocorico.

PCF Investment Banking a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv al AAylex One în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției. 

„Suntem alături de afacerile românești și ne bucurăm că putem susține un jucător local cu tradiție să-și continue dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție. Aaylex – un grup dezvoltat de antreprenori români este una dintre poveștile de succes din industria alimentară autohtonă: a ajuns unul dintre cei mai mari jucători de pe piață și se dezvoltă în continuu, cu soluții inovative și adaptate nevoilor de pe piață”, a spus Bogdan Neacșu, Director General CEC Bank. 

AAylex One are peste 2 500 de angajați și estimează o cifră de afaceri de peste 1,3 miliarde de lei la sfârșitul lui 2022. Compania este în top 3 producători de carne de pasăre din România, fiind una dintre cele mai mari companii integrate pe verticală la nivel național.

Compania deține două fabrici de nutrețuri de mare capacitate, ferme de reproducție, incubație și creștere pui, un abator performant, precum și două fabrici de procesare.  

La finalul anului trecut, în urma unui proces de fuziune prin contopire, grupul a reușit o premieră în România, integrând într-o singură companie – AAylex One, 16 dintre entitățile sale. Întregul proces a avut ca scop creșterea eficienței operaționale, precum și continuarea strategiei de dezvoltare. 

„Prin obținerea acestui credit, ne bucurăm să extindem parteneriatul nostru cu CEC Bank, având certitudinea că această colaborare demonstrează fără îndoială sustenabilitatea afacerii AAylex One și a piețelor pe care activăm. În cei 40 de ani de existență, am devenit compania care suntem astăzi, evoluând odată cu timpurile, cu oamenii și cu societatea, totul într-o lume în continuă și rapidă schimbare”, a menționat și Bogdan Stanca, fondator și Președinte Directorat AAylex One. 

Anterior, în 2021 CEC Bank împreună cu EximBank au finanțat cu 20 milioane de euro expansiunea Grupului AAylex, prin preluarea Banvit Foods, unul dintre cei mai mari producători de furaje și de „pui de o zi” din România și este parte din sindicatul de 5 bănci care au acordat, în martie 2022, o finanțare sindicalizată de 431 milioane de lei pentru consolidarea împrumuturilor grupului AAylex One. 

Sursă foto: Dreamstime