Titlul acestui editorial are, evident, un scop. Subiectul în cauză, digitalizarea și anume, va fi tema principală ediției cu numărul 3 a conferinței Digital Banking Scorecard (DBS). În cadrul evenimentului vom lansa o nouă ediție a raportului cu același nume care urmărește progresul digital banking în România.

Conferința are loc în 22 martie 2023, de la ora 10.00, la hotelul Sheraton din București.

Digitalizarea în sistemul bancar este un subiect la ordinea zilei, având în vedere impactul pe care îl are asupra industriei și utilizatorilor. La Future Banking analizăm în profunzime efectele procesului de transformare digitală prin care trec instituțiile financiare în acest moment.

Până la 89 de miliarde de dolari (4,6%) din încasările globale din plăţi ar putea fi în pericol în următorii trei ani pentru băncile care întârzie să ofere opţiuni de plată de ultimă generaţie, potrivit unui studiu realizat de Accenture. Raportul, intitulat Payments Gets Personal, se bazează pe un sondaj efectuat în rândul a peste 16.000 de clienţi, din 13 ţări din Asia, Europa, America Latină şi America de Nord. Acesta explorează modul în care principalele bănci şi jucători din domeniul plăţilor îşi pot îmbunătăţi relevanţa în procesul de tranzacţionare a clienţilor şi pot profita de viitoarele inovaţii în materie de plăţi.

Având în vedere acest context favorabil, ediția din acest an a raportului nostru vine să evidențieze propunerile digitale și caracteristicile pe care băncile le implementează în această călătorie a transformărilor digitale. Raportul evaluează băncile în șase categorii și calculează un scor de inovare agregat.

În plus față de lansarea raportului, conferința va atinge și alte teme de dezbatere, precum: evoluția remote banking-ului în 2022, onboarding-ul automat, soluțiile digitale bancare mobile și hiperpersonalizarea, experiența utilizatorului, noutăți privind sistemele de plată.

Printre speakeri confirmați la Digital Banking Scorecard se numără:

  • Sebastian Burduja – Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării;
  • Cătălin-Aurel Giulescu – Chestor de poliție, Director General, Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor din Ministerul Afacerilor Interne;
  • Andrei Niculae – Vicepreședinte, Autoritatea pentru Digitalizarea României;
  • Roxana Petria – Tribe Lead Customer Engagement, Retail Banking, ING Bank;
  • Andrei Stamatian – Director Retail Alternative Distribution Channels, UniCredit Bank;
  • Dan Avram – Şef Serviciu Management Segmente Retail, Banca Transilvania;
  • Adrian Dinculescu – Head of Sales & Presales CEE & Managing Director, Namirial România;
  • Valentina Dragomir – Sales &Business Development, IDnow.

Puteți afla mai multe detalii despre agendă și vorbitori aici.

Conferința Digital Banking Scorecard este un eveniment realizat de Future Banking și susținut de FintechOS, ING Bank, UniCredit Bank, IDnow, Raiffeisen Bank, Namirial, First Bank, Banca Transilvania, 123 Credit, Autonom și Imod Flowers.

Vă readuc aminte că evenimentele noastre se desfășoară și online în platforma de evenimente virtuale IC Events.

Însă mi-ar plăcea să ne vedem live, să fiți în sală astfel încât să avem oportunitatea să povestim și să dezbatem noutățile din domeniu împreună.

Vă așteptăm!

Articolul acesta a apărut în secțiunea „Nota redacției” din newsletterul Future Banking de vineri, 10 martie 2023. Puteți să vă abonați la newsletter din meniul principal.

Credit foto: Ovidiu Udrescu