Peste 4.000 joburi tech și 1.000 programe de internship complet remote sunt disponibile la târgul „Angajatori de TOP Tech”, anunță organizatorul Hipo. Printre acestea, companille care activează în Automotive, Servicii IT și Fintech au înregistrat o creștere „notabilă” a numărului de joburi disponibile în cadrul acestei ediții a târgului, urmate de firmele din sectorul energetic.

Această creștere vine în contextul evenimentelor majore din ultimii doi ani, precum pandemia sau războiul din Ucraina, care au schimbat substanțial traiectoria, obiectivele și organigramele companiilor. Datele sunt vizibile în special în locurile de muncă disponibile în industriile care, în mod tradițional, nu căutau cu precădere astfel de specialiști în tech (automotive, banking, fintech, energie).

Astfel, printre oportunitățile de carieră disponibile la târgul de joburi ce se desfășoară online până pe 1 mai, se numără 1.000 programe de internship pentru studenți, 2.500 de poziții pentru cei aflați la început de carieră (0-1 an experiență), 1.500 de joburi mid-level și alte 500 pentru candidații cu peste 5 ani de experiență.

„Domeniul IT este un domeniu a cărui importanță a crescut exponențial odată cu pandemia, iar planurile de digitalizare din toate industriile a făcut ca numărul de joburi din acest domeniu să crească proporțional. Pe lângă companiile de software, acum și cele din Automotive, Energie, Banking sau Consultanță recrutează într-un ritm accelerat candidați cu background în tehnologie. Dinamica este susținută și de centrele noi de tehnologie care s-au deschis în România în ultimii ani și se traduce și printr-un număr mare de programe pentru studenți, la aceasta ediție fiind disponibile 1.000 de internship-uri pentru următoarea generație de profesioniști tech. Schimbările din acest sector de activitate se reflectă și la nivelul deschiderii angajatorilor pentru a recruta candidați din alte domenii care doresc să se respecializeze”, spune Dragoș Gheban, Managing Partner, Catalyst Solutions, organizatorul târgului de joburi Angajatori de TOP.

Un alt domeniu unde numărul de oportunități de joburi în domeniul tech a crescut semnificativ în ultimii ani este cel farma (pharma), unde sunt disponibile joburi precum Analytical Development Specialist sau Specialist Automatist.

Top-ul centrelor tech din România

Cele mai active orașe din punct de vedere al ofertei de locuri de muncă rămân centrele tech consacrate precum București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov sau Iași. Anul acesta, însă pe Harta Centrelor de Tehnologie din România au apărut și orașe mai mici cum ar fi Zalău, Mioveni, Blaj, unde sunt disponibile joburi din domeniul tech la companii precum Renault, Bosch sau Michelin.

Programul târgului „Angajatori de TOP Tech” poate fi accesat de aici.

Hipo.ro este un portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare, dezvoltat de Catalyst Solutions, o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding.

Credit foto: 21215165 © Karenr | Dreamstime.com