Asociația Română de Fintech (RoFin.Tech) își continuă demersul său de transformare a comunității de fintech și anunță calendarul de evenimente pentru acest an, alături de partenerul suport Raiffeisen Bank.

Prima ediție Fintech Minds Meetup 2022 îi are ca invitați pe: Cătălin Crețu, General Manager al Visa Europe, Bulgaria, Croația, Romania, Slovenia, Daniel Nicolescu, fondator și CEO al Symphopay (companie membră RoFin.tech) și Cătălin Maftei, fondator și CEO al C Solution (companie membră RoFin.tech). Moderatorul acestei prime ediții din acest an este Cosmin Cosma, președintele Asociației Române de Fintech și co-fondator și CEO la Finqware (companie membră RoFin.tech).

Evenimentul va avea loc online, marți 25 Ianuarie, începând cu ora 17:00 și accesul la eveniment se face numai pe baza de înscriere. Rezervarea unui loc la eveniment se poate face la aici.

„Începem seria din 2022 a deja popularelor întâlnirilor lunare ale comunității de fintech din România cu tematica inovației în zona de plăți. Vom discuta despre noi tendințe și tehnologii care au rolul sa optimizeze și să ușureze felul în care banii circulă în economie. Așteptăm toți specialiștii din domeniu să fie alături de noi, prin schimbul de idei avem ocazia sa găsim soluții împreună pentru beneficiul final al clienților și companiilor românești”, a spus Cosmin Cosma, președintele Asociației Române de Fintech.

Fintech Minds Meetup a devenit deja o platformă deschisă pentru promovarea inovației din interiorul membrilor asociației, la fiecare ediție fiind prezente două companii membre, alături de parteneri suport ai asociației și invitați externi.

Calendarul anului 2022 va cuprinde teme care acoperă toate verticalele de fintech reprezentate de către companiile membre ale asociației. Fiecare întâlnire va genera dezbateri legate de noutățile din mediul de afaceri, cât și modificările legislative și de reglementare care au impact asupra ecosistemul românesc de inovație în industria financiară.

Asociația de breaslă a fondatorilor de companii fintech a accelerat dialogul instituțional al membrilor ei cu toți factorii implicați în această piață din România, pe parcursul anului 2021, creând un mediu în care comunitatea să își poată prezenta membrii și obiectivele acestora. Companiile românești din RoFin.tech își doresc să acopere printr-o serie de evenimente recurente toate modificările care au loc în piața din România, regiunea CEE, dar și internațional.

Asociația Română de Fintech a fost fondată în ianuarie 2020 și reunește în prezent 21 membri ce reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiilor financiare (fintech). Aceasta are două obiective fundamentate încă de la fondarea ei: conectarea asociației la autoritățile financiare naționale și europene ce pot avea impact asupra industriei fintech, dar și crearea și facilitarea oportunităților de dezvoltare pentru membrii asociației.