Un nou studiu cuprinzător a dezvăluit primele zece cele mai bune capitale din Europa pentru nomazii digitali, București fiind votat pe primul loc printre alegerile celor care aleg să lucreze remote în străinătate. Cercetarea a luat în calcul factori precum calitatea WiFi-ului, costurile de trai și facilitatea de a obține o viză de lucru, criterii care au pus România în fruntea clasamentuui.

Prin analizarea criteriilor care constituie un mediu primitor pentru nomazii digitali, cum ar fi viza de lucru, viteza de internet, prețul chiriilor și condițiile de lucru în țară, București iese pe primul loc ca cel mai bun oraș european pentru nomazii digitali.

Experții în călătorii de la Panache Cruises au desemnat primele zece capitale din Europa, cele mai potrivite destinații pentru cei care caută să lucreze remote în străinătate. În conceptul ”muncă de oriunde”, cele mai recente date arată că peste 70% dintre lucrători ar lua în considerare acum doar un nou loc de muncă care le-ar permite să lucreze de oriunde.

„Este foarte interesant să vedem România pe primul loc ca cea mai bună țară în care se mută nomazii digitali, deoarece nu este un loc popular pentru turiștii și călătorii britanici. În ciuda faptului că le cere muncitorilor să câștige un salariu lunar mare (peste 3200 de lire sterline), România oferă calități atractive în ceea ce privește chiria redusă, hrana și costurile de trai, precum și un scor mare de fericire și viteze Wi-Fi bune”, spune James Cole, fondatorul și CEO-ul Panache Cruises, care a realizat studiul.

Află mai multe pe start-up.ro

Foto: Pexels