Bittnet (BNET), grup de companii IT listat pe piața principală a Bursei de Valori București, raportează venituri consolidate de 70 de milioane de lei în primele șase luni ale anului, o creștere cu 45% față de aceeași perioadă din 2021 și o marjă brută care atinge valoarea de 17,9 milioane de lei, comparativ cu 10,5 milioane de lei în S1 2021. De asemenea, profitul operațional înregistrat în S1 2022 este mai mult decât triplu, de 3,6 milioane de lei, față de un milion de lei în S1 2021.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio, Optimizor (fosta IT Prepared), Elian, Nenos, Nonlinear, FORT (nouă entitate, formată din GRX și ISEC), raportează venituri de 58,6 milioane de lei, o creștere cu 38% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul unei creșteri accelerate în cel de-al doilea trimestru a solicitărilor de servicii pentru toate companiile din cadrul diviziei, manifestate în special pentru servicii în domeniul securității cibernetice, al serviciilor de management IT și în domeniul aplicațiilor de afaceri. Acest lucru a condus la creșterea cu 178% a profitului operațional, până la valoarea de 4,1 milioane de lei.

„Situația noastră financiară solidă ne poziționează extrem de bine pentru a continua atât modificările proceselor interne de generare a vânzărilor și de livrare, dar și extinderea prin tranzacții de tip M&A. Credem că genul acesta de tranzacții trebuie să reprezinte în continuare o prioritate în vederea creșterii amprentei grupului, în special ținând cont de succesul proiectelor anterioare de M&A”, consideră Mihai Logofătu, CEO și cofondator Bittnet Group.

Divizia de Educație, care include Bittnet Training, Equatorial, Computer Learning Center (CLC) și The eLearning Company, a înregistrat venituri de 11,4 milioane de lei, o creștere cu 97% față de aceeași perioadă a anului trecut. Această divizie a realizat vânzări de 7,2 milioane de lei, o creștere cu 179% comparativ cu perioada similară din 2021. În primul semestru din 2022, divizia a livrat împreună cu Microsoft România cursuri de cloud și securitate cibernetică pentru peste 600 de participanți din diferite agenții guvernamentale și ministere, în cadrul primului proiect de anvergură în sectorul public.

În primele șase luni ale anului, Bittnet Group a finalizat negocierile privind investițiile în TopTech și 2Net Computer. Cele două companii s-au alăturat Dendrio în segmentul de Cloud & Infrastructure, odată cu obținerea autorizării din partea Consiliului Concurenței în această lună. Rezultatele financiare consolidate aferente celor două companii se vor observa începând cu T4 2022, iar pe termen mediu și lung, Bittnet Group estimează că acestea vor genera venituri de minimum 80 de milioane de lei pe an.

Foto: Mihai și Cristian Logofătu, cofondatori Bittnet