Grupul de companii IT Bittnet a preluat oficial 2Net Computer, o companie locală specializată în echipamente, soluții și servicii IT&C, prin Dendrio Solutions, companie deținută de grup.

Tranzacția se ridică la o valoare de 6,3 milioane de lei, iar o parte din aceasta (75%) a fost finanțată prin creditul de investiții contractat de Dendrio Solutions de la Banca Transilvania, restul de 25% fiind susținut din fonduri proprii Dendrio. Este cea de-a doua achiziție în mai puțin de o lună, după ce în martie compania a anunțat că a finalizat negocierile privind preluarea integrală a TopTech, companie locală specializată în echipamente și soluții IT&C. După înregistrarea modificărilor în ReCom, Dendrio va deține 100% din capitalul social și din drepturile de vot ale 2Net.

2Net este o companie românească de IT&C fondată în urmă cu 25 de ani în Brașov de către antreprenorul Gheorghe Tomescu. Compania este specializată în furnizarea de produse, soluții și tehnologii, servicii IT&C integrate, rețele voce-date & control acces. Produsele, soluțiile și serviciile oferite de 2Net sunt livrate către zona corporate, IMM, cât și către zona de retail, prin magazinul propriu 2Net din Brașov și Sfântul Gheorghe.

Compania are încheiate parteneriate cu cei mai importanți vendori din domeniul IT&C, precum Cisco, Microsoft, HP Inc, Dell EMC, HPE, Lenovo, Apple, Asus, Fortinet, BitDefender, Eset, Kyocera, Canon, Rittal, APC, etc. 2Net are în prezent un număr de 24 de angajați și o prezență puternică la nivelul județelor Brașov, Harghita și Covasna.

George Tomescu va rămâne implicat în desfășurarea activității 2Net pentru cel puțin un an de zile, în vederea finalizării procesului de tranziție.

Tranzacția face parte din planul de extindere și consolidare al Bittnet Group prin tranzacții de tip M&A, prin care grupul urmărește consolidarea prezenței sale atât în activitatea clasică de integrare IT&C, cât și în zona de securitate cibernetică.

În ceea ce privește rezultatele financiare ale 2Net, în anul 2021 compania a înregistrat venituri totale de 25 milioane de lei, EBITDA estimat de două milioane lei și un profit net de 1,4 milioane de lei. După finalizarea tranzacției, echipa 2Net va fi integrată în business-group-ul „Cloud & Infrastructure” din cadrul Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group.

Astfel, potențialul de creștere al „Cloud & Infrastructure” este unul semnificativ prin alăturarea celor doi noi companii. Deși situațiile financiare ale TopTech și 2Net nu sunt consolidate în rezultatele Bittnet Group pe 2021, veniturile totale realizate de acestea, împreună cu Dendrio se ridică la aproximativ 170 de milioane de lei, EBITDA de 11 milioane, iar profitul net la șase milioane de lei.

Foto: Dreamstime