Bittnet a anunțat cea de-a doua tranzacție de M&A de anul acesta, prin semnarea contractului de preluare integrală a 2Net Computer SRL (2Net), o companie locală specializată în echipamente, soluții si servicii IT&C. Grupul continuă să își consolideze, astfel, poziția în domeniul IT&C, după ce în luna martie a preluat TopTech.

În prezent, tranzacția este supusă aprobării de către Consiliul Concurenței, iar în măsura în care va fi finalizată, 2Net va fi deținută integral de către Dendrio Solutions și va fi integrată în business-group-ul „Cloud & Infrastructure” din cadrul Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group.

„Suntem încântați că proiectele noastre de M&A sunt în linie dreaptă [...]. 2Net se alătură Dendrio, companiile având un domeniu de activitate similar, iar odată cu finalizarea tranzacției ne vom consolida prezența în zona de centru a României și vom avea acces la clienții internaționali cu activitate în județele Brașov, Covasna si Harghita. 2Net este o companie cu situații financiare solide și cu un management profesionist, ce deține o experiență de peste 25 de ani în domeniul IT&C. Le transmitem bun-venit noilor colegi în echipa noastră și abia așteptăm să realizăm împreună planurile de creștere ale grupului,” spune CEO-ul Bittnet Group, Mihai Logofătu.  

Mai exact, valoarea tranzacției este estimată la 6,3 milioane de lei, sumă care va fi supusă ulterior ajustărilor obișnuite pentru acest tip de tranzacții. Pentru achiziția 2Net, Dendrio va prelua și un împrumut acționar în valoare de 1,2 milioane de lei. Acest demers face parte din planul de extindere și consolidare al Bittnet Group prin tranzacții de tip M&A, prin care grupul urmărește consolidarea prezenței sale atât în activitatea clasică de integrare IT&C, cât și în zona de securitate cibernetică.

Cu un venit total de 25 milioane de lei în 2021 (dintre care 1,4 milioane reprezintă profitul net), 2Net este o companie românească de IT&C fondată în urmă cu 25 de ani în Brașov de către antreprenorul George Tomescu. Compania este specializată în furnizarea de produse, soluții și tehnologii, servicii IT&C integrate, rețele voce-date & control acces. În plus, Tomescu va rămâne implicat în desfășurarea activității 2Net pentru cel puțin un an de zile, în vederea finalizării procesului de tranziție.

„Tranzacția de astăzi marchează o etapă importantă în ceea ce privește 2Net. Investiția realizată de Dendrio ne deschide noi oportunități de dezvoltare pentru companie, deoarece având alături de noi un jucător semnificativ în domeniul IT&C, vom putea să gestionăm mai bine și mai eficient solicitările tot mai ridicate ale clienților din regiunea centru în care activăm”, explică fondatorul și Executive Manager-ul 2Net, George Tomescu.

Prin această tranzacție, Dendrio își fortifică prezența în Transilvania. În luna martie, compania a preluat și TopTech, un integrator de soluții IT, industrial IT și de sisteme tehnice de securitate cu vechime în regiune, care are o activitate semnificativă în județele Cluj, Sibiu, Alba și Hunedoara.

Sursă foto: Bittnet Group