Ford Otosan România, unul dintre cei mai mari producători de vehicule din țara noastră, a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoarea totală de 435 de milioane de euro, pentru extinderea investițiilor în curs, în zona de utilaje, instalații și inginerie ale fabricii de la Craiova.

Finanțarea va fi utilizată pentru a susține producția noului Ford Puma, a modelelor Ford Transit Courier și Ford Turneo Courier, dar și pentru producția versiunilor lor complet electrice.

În cadrul creditului sindicalizat pentru Ford Otosan România, BCR participă cu 84 milioane euro, sumă care reprezintă 19,3% din finanțarea totală.

Sindicatul de bănci este compus din Banca Comercială Românăși Banca Transilvania, care au acționat în calitate de Aranjori Principali Mandatați, împreună cu Garantibank International NV și Garanti Bank, în calitate de Aranjori Principali, BNP Paribas Paris Sucursala București în calitate de Aranjor Senior și Citibank Europe Plc Dublic, Sucursala România împreună cu UniCredit Bank în calitate de Aranjori. Société Générale, alături de BRD, filiala sa din România, au acționat în calitate de Coordonatori, Aranjori Principali Mandați, Bookrunners și Agenți de Documentație.

„Prin participarea în această structură de finanțare sindicalizată, BCR își arată susținerea față de Ford Otosan România și încrederea în progresul tehnologic și industrial local. Suntem dedicați facilitării accesului la capitalul necesar pentru finanțarea investițiilor strategice în România, care promovează creșterea sustenabilă și expansiunea în sectoarele manufacturiere, dezvoltarea competențelor umane și accelerarea tranziției către o economie digitală și verde”, a spus Eleonora Bacale, Head of  Industrials & TMT, Corporate Banking BCR.

Gül Ertuğ, CFO al Ford Otosan, a subliniat rolul crucial al uzinei de la Craiova atât în operațiunile Ford Otosan, cât și în poziționarea României în producția de vehicule electrice în Europa. Ea a descris finanțarea sindicalizată ca o ancoră strategică care subliniază importanța fabricii de la Craiova în strategia companiei și a apreciat contribuția tuturor băncilor care au participat în sindicat.