Digitalizarea a devenit de mai mulți ani flacăra, stindardul progresului și al democratizării accesului pentru oricine. Se fac strategii, planuri, proiecte de țară, se investesc sume impresionante.

Sistemul bancar nu s-a lăsat mai prejos și a fost unul dintre pionierii în acest sens, uneori chiar mai mult decât în alte sectoare, pentru că, odată cu pandemia, accesul la resursele financiare în mod fizic a fost îngreunat. Din acest motiv, investițiile au fost rapide, imediate și consistente.

Și înainte au fost inițiative legate de digitalizare în sistem, dar nevoia te învață, așa că acum avem tot felul de produse și servicii pe care le accesăm instant, din confortul casei, fără să ne mai ducem la sucursala bancară.

Știu, nu toate lucrurile sunt așa cum vrem, nu totul merge așa cum ar trebui, nu toate băncile oferă aceleași servicii. Pe partea de retail, lucrurile sunt avansate, pentru clienții IMM, lucrurile sunt încă work in progress.

Din acest motiv, la Future Banking analizăm efectele procesului de transformare digitală prin care trec instituțiile financiare în acest moment. De aceea, organizăm o nouă ediție a Digital Banking Scorecard. Evenimentul are loc în 19 martie, de la ora 10.00, la hotelul Sheraton din București.

În cadrul Digital Banking Scorecard (DBS) vom lansa o nouă ediție a raportului care urmărește progresul digital banking în România.

Ediția din acest an a raportului Digital Banking Scorecard va pune în valoare propunerile digitale și caracteristicile pe care băncile le implementează pentru experiențe utile și necesare utilizatorilor.

Raportul evaluează băncile în șase categorii și calculează un scor de inovare agregat. DBS prezintă, de asemenea, tendințele majore în transformarea digitală și tehnologiile care schimbă fața băncilor tradiționale.

Vorbitorii care au confirmat deja prezența sunt:

 • Mathias Schütz - CEO International & Deputy to Group CEO, Natech
 • Eleni Skoura - Executive Board Member and Head of Retail Banking, ING Bank Romania
 • Gabriel Crețu - CEO, Adwisers Financial IFN SA
 • Delia Olteanu - Head of Micro & SME Clients Strategy, ING Bank Romania
 • Cătălin Chirieac - Digital Banking Services Manager/Stream Lead - PI Customers, Raiffeisen Bank Romania
 • Valentina Dragomir - Regional Sales Manager, IDnow
 • Bernd Wendeln – Chief Commercial Officer, Natech

Temele de dezbatere de la conferința Digital Banking Scorecard sunt:

 • Cum se transformă băncile într-un mediu agil și digital
 • Evoluția propunerilor de valoare, de la credite online la produse digitale complexe
 • Experiența utilizatorului, un element cheie pentru transformarea digitală
 • Viitorul digital al microfinanțării

Mai multe detalii despre agenda și speakerii din cadrul evenimentului, puteți consulta aici.

Nu uitați că evenimentele noastre se desfășoară și online în platforma de evenimente virtuale IC Events.

Pentru a participa la eveniment, trebuie să vă înregistrați pe site-ul Future Banking Summit, unde găsiți toate detaliile legate de participare!

+

Digital Banking Scorecard este un eveniment Future Banking și realizat cu sprijinul Natech Financial Software, Raiffeisen Bank, IDnow, First Bank, ING Bank.

Editorialul a apărut în secțiunea „Nota redacției” din newsletterul Future Banking de vineri, 1 martie 2024. Puteți să vă abonați la newsletter din meniul principal.

Foto: Ovidiu Udrescu