Revolut devine prima bancă de pe plan local care oferă eSIM și una dintre primele la nivel european care integrează în aplicație această verticală.

Astfel, cu această funcție, clienții vor putea să acceseze date mobile atunci când călătoresc în străinătate și să rămână conectați la internet, fără a se confrunta cu întreruperi sau cu taxe de roaming neașteptate.

Clienții Revolut din România care dețin telefoane compatibile cu tehnologia eSIM vor putea, din 25 martie 2024, să-și instaleze pe telefonul mobil acest serviciu, indiferent de tipul de plan deținut - Standard, Plus, Premium, Metal sau Ultra. Odată instalat, eSIM-ul le permite utilizatorilor să își încarce necesarul de date oriunde călătoresc, fără mai a avea nevoie de un SIM fizic și fără să își folosească datele mobile incluse în abonamentul de telefonie mobilă.

Dacă un client Revolut aterizează într-o țară și nu are acces la date, poate accesa în continuare aplicația Revolut și poate folosi toate produsele și funcțiile, inclusiv are posibilitatea să își adauge o cantitate mai mare de date mobile.

Cu eSIM-ul instalat prin aplicația Revolut, toți utilizatorii Revolut, indiferent de planul deținut, vor avea acces la date mobile. Clienții Ultra vor putea folosi, ca beneficiu inclus în planul lor, 3 GB de date mobile pentru a fi utilizate la nivel global, cu o reîmprospătare continuă în fiecare lună.

„La Revolut, valorificăm tehnologia pentru a simplifica viața clienților noștri, așa cum o va face și noul nostru produs, eSIM. Cu acesta, clienții vor fi conectați la datele mobile, eliminând neajunsuri precum prețurile ridicate sau constrângerea de a cumpăra, instala sau gestiona o cartelă SIM fizică. Indiferent dacă vă aflați în SUA, Australia sau Egipt, puteți apela rapid la un plan cu date mobile, cu doar câteva atingeri de ecran și apoi puteți partaja instant cu prietenii sau familia cele mai surprinzătoare fotografii de călătorie. Este cu adevărat o schimbare radicală pentru clienții cărora le place să călătorească”, a spus Elyas Sadou, Director de Produs eSIM la Revolut.

Costul utilizării datelor mobile în străinătate a crescut în ultimii ani. Majoritatea rețelelor mobile din UE nu mai permit utilizatorilor lor să folosească „roaming like at home” în Marea Britanie, iar tarifele de date pentru restul lumii sunt aproape întotdeauna în afara beneficiilor standard. Noul produs dezvoltat împreuna cu partenerul 1Global este o soluție la această problemă. 

„Prin acest parteneriat cu Revolut, banca digitală va avea acces la rețeaua mobilă mondială a 1Global și la platforma noastră pentru a-și îmbunătăți propria infrastructură tehnologică internațională. 1Global oferă conectivitate rapidă și sigură la rețeaua mobilă în peste 160 de țări din întreaga lume. Tehnologia noastră eSIM se integrează perfect în aplicația Revolut și poate fi instalată pe orice dispozitiv mobil compatibil eSIM, în mai puțin de un minut”, a afirmat și Hakan Koç, fondator și CEO al 1Global.

Odată cu introducerea eSIM, Revolut le deschide clienților săi ușa către o experiență completă pentru călătoriile și vacanțele lor.

eSIM-urile sunt compatibile cu majoritatea smartphone-urilor Apple și Android 4G/5G și sunt ușor de instalat, fără a fi nevoie să se descarce aplicații suplimentare sau să se folosească un SIM fizic.

Noul produs este disponibil pentru toți utilizatorii cu cea mai recentă versiune a aplicației Revolut, versiunea 10.14.

Prețurile per locație pentru 1 GB încep de la 1 euro (5 lei) și oferta include peste 100 de țări. Vor fi disponibile mai multe planuri de date, care vor varia de la 1 GB până la 20 GB, iar clienții vor avea, de asemenea, opțiunea de a alege dintre planuri de date regionale sau globale pentru a acoperi mai multe țări cu un singur plan.

+

Fondat în 2022, 1GlobalL este noul startup al lui Hakan Koç, co-fondator și fost co-CEO al Auto1 Group. 1GlobalL a achiziționat o serie de active din industria telecomunicațiilor, în 2006, inclusiv o rețea mobilă globală recunoscută la nivel internațional, acreditată de GSMA. 1Global are peste 400 de angajați în 12 țări și are statutul de MVNO complet reglementat în 9 dintre aceste piețe, are sediul central la Londra și un hub de cercetare și dezvoltare la Lisabona.