tbi bank a încheiat un parteneriat cu unul dintre cei mai importanți brokeri de asigurări din România, Safety Broker. Astfel, clienții pot cumpăra asigurări, inclusiv auto obligatorii RCA prin soluția Buy Now, Pay Later (BNPL) în 4 rate fără dobândă sau în 6-12 rate cu dobândă.

În anul 2023, societățile de asigurare autorizate și reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au subscris prime brute în valoare de aproximativ 18,2 miliarde lei, în creștere cu circa 10% față de valoarea înregistrată în anul 2022, conform datelor prezentate de ASF.

„Costurile se află în continuare pe trend ascendent, inclusiv în ceea ce privește primele de asigurare, iar consumatorii au nevoie de soluții inteligente de finanțare care să-i ajute să-și mențină standardul de viață. Rămânem aproape de clienții noștri și încheiem un nou acord cu un jucător puternic din domeniul asigurărilor, Safety Broker, pentru a oferi românilor posibilitatea să plătească mai ușor asigurarea RCA sau alte soluții de asigurare de care au nevoie, fără să pună presiune pe bugetul familiei”, a spus Ionuț Sabadac, VP Merchant Solutions, tbi.

Soluțiile de finanțare de tip BNPL sunt ușor de accesat și permit consumatorilor să eșaloneze costul total al oricărei achiziții, în rate egale. Cu ajutorul acestui instrument, clienții pot face mai multe achiziții sau pot cumpăra produse cu valoare mai mare, în timp ce comercianții au acces la un nou instrument care poate satisface mai bine nevoile consumatorilor.

„Accesul clienților noștri la asigurările auto obligatorii RCA a fost mereu o prioritate pentru noi, mai ales într-un context economic dificil. Prin acordul cu un partener puternic, de talia tbi bank, reușim să oferim consumatorilor o soluție inteligentă de achiziționare rapidă și ușoară a oricărei polițe de asigurare”, a menționat și Viorel Vasile, CEO, Safety Broker de Asigurare. 

Safety Broker de Asigurare, prezent din 2005 pe piața din România, este unul din principalii jucători pe piața distribuției de asigurări din România, fiind parte a grupului american Acrisure, unul dintre cei importanți brokeri de asigurări din SUA. La finalul anului 2023, compania avea o valoare a primelor intermediate în valoare de peste 271 milioane de euro.