AROBS Transilvania Software, companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță preluarea integrală a grupului Future WorkForce Global (FWF), din Cluj-Napoca, specializat în oferirea de soluții complexe de automatizare a proceselor de business. Pe lângă România, unde are birouri deschise în Cluj-Napoca și București, grupul deține filiale în Londra, Marea Britanie și Munchen, Germania.

Grupul Future WorkForce Global are aproximativ o sută de specialiști în optimizarea și automatizarea proceselor de business folosind tehnologii și soluții inovatoare, precum Robotic Process Automation, Artificial Intelligence, și Machine Learning, localizați în România, Regatul Unit și Germania. A început activitatea în anul 2017 și astăzi are parteneriate cu unele dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume – UiPath, Microsoft, Celonis, Outsystems.

Clienții săi includ companii din industrii precum sectorul bancar, asigurări, retail, logistică, etc. FWF are o reputație excelentă pe piața locală și internațională, echipa sa fiind recunoscută pentru abordarea personalizată și soluțiile inovatoare pe care le oferă clienților. În 2022, grupul FWF a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 22 de milioane de lei.

„Achiziționarea grupului Future WorkForce Global reprezintă o extensie importantă a portofoliului nostru de servicii software și o consolidare a poziției pe care o ocupăm pe piața de automatizare inteligentă prin Robotic Process Automation (RPA), Artificial Intelligence (AI) și Machine Learning (ML). FwF dezvoltă o suită de soluții de automatizare inteligentă care utilizează cele mai noi tehnologii RPA (UiPath, Microsoft, Celonis, Outsystems), AI și ML pentru a automatiza sarcinile repetitive și consumatoare de timp, permițând astfel organizațiilor să se concentreze pe activitățile cu valoare ridicată. Tranzacția anunțată astăzi se înscrie în strategia asumată de noi, odată cu listarea la BVB: dezvoltarea de noi zone de expertiză pentru serviciile software și achiziții prin integrarea jucătorilor existenți care operează în industrii complementare, fapt ce permite sinergii și o integrare facilă”, spune Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

„De asemenea, odată cu preluarea FWF, continuăm extinderea noastră pe piețele internaționale, în special în UK și Germania, și completăm expertiza de automatizare a proceselor de afaceri pe care o deținem prin intermediul CoSo Olanda și Belgia, unde suntem prezenți sub brandul FastPath Automation. Grupul Future WorkForce are o echipă remarcabilă de experți și parteneriate valoroase cu unele dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume. Le urăm bun-venit celor aproximativ 100 de noi colegi în familia AROBS și ne bucurăm că vom colabora pentru a furniza servicii și soluții inovatoare pentru automatizarea inteligentă a afacerilor clienților”, completează Oprean.

CITEȘTE ȘI: AROBS achiziţionează Syderal Polska, ce implementează proiecte pentru Agenţia Spaţială Europeană

Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Mihai Bălaj și Marius Bene, în roluri de directori executivi, Daniel Mureșan – CTO, și Voicu Oprean, președinte al Consiliului de Administrație. Rezultatele FWF vor fi incluse în situațiile financiare consolidate începând cu luna mai 2023.

Înainte de această tranzacție, AROBS și FWF colaborau încă din 2020 în cadrul unui parteneriat prin care FWF a fost sprijinită cu înființarea unui centru de livrare în Breda, Olanda. De la închiderea plasamentului privat din octombrie 2021, AROBS a achiziționat companiile Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic, Centrul de Soft GPS România, două entități din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, precum și SYDERAL Polska din Polonia.

În ceea ce privește strategia de M&A, AROBS continuă și anul acesta procesul de achiziții și integrarea de jucători existenți care operează în aceeași industrie și care pot aduce valoare adăugată prin consolidarea și extinderea domeniilor de expertiză și a amprentei geografice acoperită de serviciile și produsele grupului.