AROBS Transilvania Software (AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, preia compania Enea Software Development Software Services, a cărei companie-mamă, Enea AB, este listată pe Nasdaq Stockholm.

Prin această tranzacție, cea mai mare din istoria companiei, AROBS își va întări divizia Software Services prin integrarea în cadrul grupului a unui număr de aproximativ 160 de angajați și își va consolida și mai mult prezența pe teritoriul României și în SUA, extinzându-și în același timp portofoliul de clienți de pe piața europeană și cea americană.

„Enea Software Development Services se încadrează perfect cu viziunea noastră și le urăm bun-venit noilor colegi în familia mai mare a AROBS. Ne asumăm să oferim un nivel excepțional de expertiză și servicii pentru toți clienții Enea Software Development Services și dorim să valorificăm sinergiile dintre cele două companii”, susține fondatorul și CEO-ul AROBS, Voicu Oprean.

Valoarea tranzacției se ridică la 17,9 milioane de euro și cuprinde achiziționarea Enea Services Romania SRL și întreaga divizie de dezvoltare software a Enea AB împreună cu operațiunile din SUA (contractorii locali și contractele clienților). Capitalul necesar pentru finalizarea tranzacției va proveni din împrumuturi bancare și din capitalul atras în octombrie 2021 de la investitorii Bursei de Valori București (BVB).

Cu o cifră de afaceri totală de aproximativ 12 milioane de euro în 2021, Enea Software Development Services oferă un mix de competențe cu servicii complete, inclusiv proiectare și arhitectură software, dezvoltare, portare, integrare, validare și asigurare a calității, cu expertiză în sisteme embedded - software și hardware, dar și în cercetare și dezvoltare externalizate.

„În cadrul AROBS am găsit locul ideal pentru divizia de servicii de dezvoltare software a Enea. Linia de business cedată va putea valorifica serviciile furnizate de AROBS la nivel internațional prin oferirea de valoare adăugată clienților din domenii multiple. De asemenea, AROBS va deveni un furnizor de servicii software valoros pentru Enea. Odată cu această cedare a afacerii, Enea se va concentra pe intensificarea activității ca specialist în produse software pentru sectorul de telecomunicații și securitate cibernetică, unde observăm oportunități de provocare a concurenților consacrați și de majorare a cotei noastre de piață,” precizează Președintele și CEO-ul Enea AB, Jan Häglund.

Aceasta este cea de-a doua tranzacție realizată de AROBS de la anunțul de listare pe Bursa de Valori București, după achiziționarea Berg Software Timișoara la finalul anului 2021 și cea de-a șasea din ultimii patru ani.

Sursă foto: 27630198 © Viorel Dudau | Dreamstime.com