Bolt, aplicația de mobilitate cu prezență internațională, şi-a crescut afacerile de patru ori de la începutul pandemiei, iar luna iulie a acestui an a fost cea mai profitabilă din istoria companiei. La cea mai recentă rundă de finanțare, în valoare de 628 milioane de euro, businessul a fost evaluat la 7,4 miliarde de euro.

Bolt a lansat două noi verticale de business în ultimii trei ani şi desfăşoară acum operaţiuni în 45 de ţări şi peste 500 de oraşe din Europa şi Africa, marcând o creştere de peste 200%, în comparaţie cu perioada pre-pandemică.

Compania şi-a triplat numărul de clienţi la nivel global, ajungând la peste 100 de milioane de la începutul lui 2020, a crescut numărul şoferilor de pe platformă cu peste două milioane şi a dublat personalul angajat, care a ajuns la peste 3000.

În ultimul an, Bolt a deschis noi birouri în lume, inclusiv hub-uri pentru ingineri IT în Berlin şi Nairobi, iar în prezent are peste 350 de posturi vacante şi obiectivul de a angaja 700 de specialişti, până la finalul anului.

Aceste statistici marchează aniversarea a nouă ani de când Markus Villig a fondat Bolt în Tallinn, Estonia, în 2013, sub numele de Taxify. Adolescent la vremea respectivă, Markus a recrutat personal primii şoferi pentru platformă.

„Pandemia a fost cel mai mare şoc economic din ultimele generaţii, aşadar 100 de milioane de clienţi şi operaţiuni în peste 500 de oraşe sunt realizări de care suntem foarte mândri. Cu toate acestea, este important să fim realişti – creşterea inflaţiei şi a dobânzilor ne determină să fim disciplinaţi atunci când evaluăm pieţele pe care vom investi în viitor. Acest lucru poate însemna prioritizarea eforturilor de creştere pe pieţele unde suntem deja prezenţi, în defavoarea extinderii serviciilor pe noi teritorii”, spune Villig.

Bolt are peste 100 de milioane de utilizatori în 45 de țări și peste 500 de orașe din Europa și Africa. Compania urmărește să accelereze tranziția de la mașinile personale la mobilitatea partajată, oferind alternative mai bune pentru fiecare domeniu de utilizare, inclusiv transport la cerere, mașini și trotinete electrice închiriate, livrare de mâncare și de produse alimentare și nealimentare.

Sursă foto: Dreamstime