Bob Bistro, soluția de restaurant complet automatizat dezvoltat de Grupul Bobnet, a fost lansat în premieră la Bucharest Food Expo.
Soluția Bob Bistro constă într-o serie de dispozitive inteligente tip frigider, echipate cu inteligență artificială și cu o tehnologie Grab & Go cu sute de senzori, creată pentru a fi implementată de către operatorii HoReCa pentru a-și vinde produsele culinare proaspete în mod automatizat, fără a fi necesară în niciun fel intervenția umană pentru servirea acestora.
Datorită automatizării totale, întregul proces de utilizare a acestui restaurant al viitorului nu necesită implicarea umană pentru vânzare, plată și facturare, totul fiind administrat automat de sistemul de logistică și tehnologia Bobnet. Printre avantajele noului sistem de servire a meselor, se numără reducerea risipei de alimente, un control mai bun asupra calității și prospețimii mâncării, programul non-stop și costurile reduse de mentenanță și cu personalul.
Citește și:
„Deoarece credem cu tărie că viitorul aparține lumii Internet of Things, unde aplicațiile software sunt completate de aplicații hardware, am dezvoltat această nouă soluție Bob Bistro, pentru a ajuta operatorii din HoReCa cu reducerea costurilor atât de de logistică, cât și pentru forța de muncă, acestea afectând serios profitul companiilor ce fac afaceri cu produse alimentare”, spune Mihail Girnet, CEO-ul Bobnet.
Consumatorul final poate accesa meniurile oferite de restaurantele automatizate Bob Bistro rapid și ușor prin autoservire, cu ajutorul aplicației mobile dezvoltate de echipa Bobnet. Odată cumpărat din aplicație, preparatul culinar poate fi încălzit pe loc cu ajutorul cuptorului încorporat și servit ulterior la mesele special amenajate.
Bob Bistro poate fi ușor scalat și implementat în mai multe locații precum fabrici, clădiri de birouri, hoteluri și pensiuni, școli și spitale, permițând administrarea acestuia de la distanță la costuri mici.