Asociația H.appyCities, în parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a organizat o serie de întâlniri începând cu luna septembrie a anului trecut, în cadrul proiectului „Digital Economy and Society Hub – DES Hub”. Acum, asociația a publicat un document cu „40 de lucruri de făcut pentru a crește economia și societatea digitală în România”.

Scopul proiectului a fost identificarea celor mai bune soluții care să ducă la creșterea României în clasamentul european al digitalizării, măsurat prin Digital Economy and Society Index (DESI) al Comisiei Europene.

În urma acestor întâlniri lunare la care au participat peste 70 de reprezentanți ai administrației publice, mediului de afaceri, celui academic și ai societății civile, Asociația H.appyCities a elaborat documentul „40 de lucruri de făcut pentru a crește economia și societatea digitală în România”. Acest document cuprinde o serie de propuneri și soluții identificate printr-un proces colaborativ, cu scopul de a accelera digitalizarea României și de a o transforma într-un instrument de dezvoltare economică și socială.

„Suntem bucuroși să lansăm acest document, care reprezintă o sinteză a ideilor și propunerilor discutate în cadrul întâlnirilor noastre. Considerăm că digitalizarea este cheia dezvoltării economice și sociale în România și suntem convinși că propunerile noastre pot aduce o contribuție semnificativă în această direcție”, spune Radu Puchiu, președinte al Asociației H.appyCities.

Documentul lansat își dorește să fie o bază de plecare spre asumarea de către administrația publică a măsurilor care pot fi luate pentru a accelera procesul de transformare digitală a României. În cadrul proiectului DES Hub vor fi apoi urmărite progresele realizate.

Citește documentul pe start-up.ro

Foto: Dreamstime