Zitec a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 30 de milioane de euro în 2023. În comparație cu estimarea Gartner privind evoluția serviciilor de IT pentru 2023, de doar 7,3%, iar pentru software de 12,9%, Zitec a înregistrat o creștere organică a veniturilor de 15%. 

Evoluția generală a industriei IT în 2023 a venit cu numeroase provocări, între care rata inflației foarte ridicată, atingând aproximativ 10% în România, dar și neașteptata decizie a guvernului de a elimina scutirile fiscale pentru angajații din IT (afectând peste 80% din lucrătorii din IT cu contract de muncă)

„În ciuda unui an plin de provocări, la Zitec am ales să facem tot ce este posibil pentru a ne ajuta colegii să depășească impactul financiar al creșterii taxării în România. Astfel, am fost încântați să ne aflăm în rândul primilor lideri din industrie care au ales să-și asume integral costurile asociate cu decizia guvernului de a elimina beneficiile pentru angajații din IT (având în cazul nostru un impact de 700.000 de euro estimat pentru 2024), deoarece este crucial pentru noi ca echipa Zitec să se simtă apreciată și susținută, indiferent că vorbim de dezvoltarea profesională sau de aspecte personale ale vieții", a spus Alexandru Lăpușan, CEO și Co-Fondator al grupului de firme Zitec.

Creșterea Zitec se bazează în special pe următoarele divizii din cadrul companiei:

  • Zitec Managed Services, care include și servicii DevOps a crescut cu 90% în 2023
  • Security and Data Privacy a înregistrat în 2023 un avans al cifrei de afaceri de 70%
  • Diviziile de Software Development Services pentru domeniile eCommerce și Logistică au înregistrat creșteri de 45%, respectiv 26%
  • Cloud Services a raportat o creștere de 30% a cifrei de afaceri în 2023

În 2023, Zitec și-a dezvoltat portofoliul atât pe plan local cât și internațional. Astfel, între noii clienți Zitec se număra companii internaționale precum Quipu GmbH (Procredit Bank AG), Tomra Systems ASA, Car ‘N Motion, dar și Zentiva, US Food Network (KFC), Aquila sau Philips Romania.

„În 2024, ne vom continua extinderea portofoliului internațional de clienți și vom participa la mai multe licitații publice care vizează transformarea digitală a serviciilor publice. Am observat îmbunătățiri semnificative în privința transparenței și corectitudinii procesului de selecție în licitațiile publice din România. Acest lucru ne conferă încredere să participăm activ în aceste licitații, având în vedere obiectivul de a valorifica vasta experiență a echipei Zitec și de a facilita astfel accesul românilor la servicii publice de calitate. Prin urmare, transformarea digitală a serviciilor publice va reprezenta una dintre direcțiile noastre de dezvoltare în 2024”, a mai spus Alexandru Lăpușan.

Mirro, soluția HRIS SaaS creată de Zitec pentru cultivarea unei culturi organizaționale bazate pe comunicare deschisă, transparență, îmbunătățire continuă și recunoaștere, a redefinit managementul performanței, înregistrând de 3 ori mai mulți utilizatori în 2023. Companii de talie mare, printre care eMAG, Lactalis și Premier Restaurants România (operatorul lanțului de restaurante McDonald’s), au adoptat Mirro pentru îmbunătățirea performanțelor echipelor lor și gestionarea culturii organizaționale.

Regista, soluția pentru automatizarea proceselor din instituțiile publice și alte organizatii din România, a raportat o creștere a cifrei de afaceri cu peste 50% în 2023. Cu peste 1.200 de clienți și 65.000 de utilizatori, Regista s-a clasat și în 2023 pe locul 1 în acest sector, cu o cotă de piață de peste 30%.