România se află printre primele țări în ceea ce privește procentul de femei în rândul specialiștilor din industria IT&C, 26,2% dintre specialiștii tech fiind femei, rezultat care plasează țara noastră pe locul trei în UE la acest capitol. În acest context de sprijin și încurajare, Women in Tech Global a deschis o divizie a ONG-ului în România.
Activă încă din noiembrie 2022 în țara noastră, Women in Tech a reunit reprezentante ale industriei IT&C și comunitatea profesioniștilor din industriile bazate pe tehnologii pentru a-și prezenta obiectivele și inițiativele. Astfel, țara noastră se alătură misiunii orgnizației de a sprijini cinci milioane de fete și femei în tech până în 2030.
„România are un nivel bun al numărului de femei instruite (32% din absolvenții TIC), aproape nicio diferență salarială (2,4%), fiind a doua țară din Europa cu această caracteristică. Reușitele start-up-urilor din domeniul tehnologic conduse/ fondate de femei sunt recunoscute pe plan internațional. De aceea cred că România merită să fie pe harta Women in Tech Global”, a spus Marion Hegarty (foto), ambasador al diviziei din România, la evenimentul de lansare.
Women in Tech Romania are pe agenda de lucru în plan local următoarele provocări de abordat: contribuția la creșterea diversității și echității cu un procent de 50% femei în studii STEM; contribuția la creșterea numărului de femei ce lucrează în domeniul tehnologic; contribuția la mentorat/formare a femeilor ce doresc să activeze în domeniul tehnologic și contribuția la creșterea vizibilității României ca țară de origine a unor start-up-uri fondate de femei.
Citește și:
În același timp, ONG-ul își propune ca, pe termen scurt și mediu, să deruleze proiecte în parteneriat cu școli și ONG-uri, prin care să contribuie la realizarea de programe educaționale destinate informării și creșterii interesului tinerelor față de studiile STEM, care să le îndrume spre o carieră în domeniul tehnologiei.