Vladimir Ghiță, CEO la Fort, a vorbit la Future Banking Summit 2023 despre provocările cu care se confruntă băncile, atunci când vine vorba despre securitatea cibernetică.

În ultimii șapte ani, Vlad și-a asumat responsabilitatea pentru gestionarea operațiunilor zilnice la GRX, un renumit furnizor de servicii de securitate cibernetică în România și în străinătate. În 2021, a început mandatul de CEO al companiei, preluând concomitent același rol pentru Fort, brandul de securitate cibernetică rezultat în urma fuziunii dintre GRX și Isec Associates. Această fuziune a fost posibilă prin investiția strategică a Bittnet Group în ambele companii.

Vlad abordează proiectele de securitate cibernetică cu entuziasm și pragmatism, bazându-se pe expertiza și cunoștințele sale acumulate în urma colaborării cu companii de top din industriile de asigurări, bancară și tehnologică. Pasiunea sa pentru acest domeniu este evidentă, el căutând cu entuziasm să împărtășească cu alții cunoștințele și know-how-ul său.

„Avem destul de multe reglementări în România, când vine vorba despre securitatea cibernetică. Bineînțeles, aceste reglementări necesită investiții costisitoare din partea băncilor. Cu cât compania e mai mare, cu atât riscurile cresc. Băncile trebuie să fie conștiente, de fapt, că aceste costuri trebuie văzute ca investiții”, a spus, printre altele, Vladimir Ghiță.

De asemenea, Ghiță a mai vorbit despre impactul inteligenței artificiale în cybersecurity, despre faptul că băncile trebuie să organizeze training-uri pentru angajați, dar și să implementeze teste de social engineering, și multe altele.

Urmărește toată discuția „Cybersecurity challenges: how to protect your bank's infrastructure”, în videoul de mai jos.