Visa, partenerul oficial de tehnologii de plată al FIFA, lansează în premieră Visa Masters of Movement, o experiență hibridă inedită, care include o licitație NFT înainte de eveniment și activări dedicate fanilor la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022.

Licitația Visa Masters of Movement prezintă artă digitală inspirată de golurile emblematice marcate de cinci fotbaliști legendari, care au fost transformate în NFT-uri unice, disponibile acum pe Crypto.com. La sfârșitul acestei luni, experiența va prinde viață pe un teren interactiv la FIFA Fan Festival din Doha, Qatar și le va permite fanilor să creeze artă digitală inspirată de propriile mișcări. Fanii eligibili vor avea opțiunea de a-și face din această artă digitală propriul NFT în parteneriat cu Crypto.com, platforma de tranzacționare de criptomonede sponsor oficial al Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022.

Licitează pe Crypto.com

Până pe 8 noiembrie, fanii fotbalului pot licita pentru NFT-urile Visa Masters of Movement pe Crypto.com. Licitația reunește cinci opere de artă unice, inspirate de golurile emblematice de la Cupa Mondială FIFA și ale Cupa Mondială Feminină FIFA ale unor fotbaliști legendari: Jared Borgetti, Tim Cahill, Carli Lloyd, Michael Owen și Maxi Rodriguez, transformate în NFT.

Operele de artă digitale au fost proiectate folosind un algoritm de către studiourile premiate XK, care au transformat mișcările fotbaliștilor în opere de artă dinamice.

La finalul licitației, fanii care oferă cel mai mult pentru fiecare NFT, articole unice de colecție, vor primi NFT-ul în portofelul lor Crypto.com împreună cu un fișier de artă care poate fi printat la calitate foarte bună, precum și suveniruri semnate de fotbalistul prezentat în NFT. Visa va dona toate veniturile din licitație către Street Child United, o organizație caritabilă din Marea Britanie, a cărei misiune este de a combate stigmatizarea larg răspândită cu care se confruntă copiii străzii la nivel global.


Fanii devin artiști la FIFA Fan Festival

În cadrul FIFA Fan Festival din Doha (19 noiembrie-18 decembrie), Visa invită mii de fani să-și creeze propriile mișcări legendare în spațiul special amenajat Visa Masters of Movement. Fanii vor păși pe un teren LED digital echipat cu tehnologie de urmărire pentru a capta și transforma mișcările lor expresive în artă digitală.

Fanii își pot etala abilitățile sportive singuri sau împreună cu alți jucători pentru a crea artă grafică dinamică, personalizată, a cărei combinație de culori va fi aleasă de aceștia în funcție de culorile echipei naționale pe care o susțin. Arta digitală creată va fi trimisă prin e-mail ca suvenir, iar fanii eligibili pot alege să o primească sub forma unui NFT unic.

Prin intermediul experienței imersive Visa Masters of Movement, fanii pot afla despre noi moduri în care Visa facilitează circulația banilor în întreaga lume, inclusiv tehnologii emergente precum cripto și alte soluții digitale care oferă acces mai multor oameni la economia globală.

Visa este partenerul oficial pentru servicii de plăți al FIFA încă din 2007. Ca suporter al fotbalului masculin și feminin din întreaga lume, Visa își propune să ofere experiențe care să aducă oamenii mai aproape de acțiune, fie că se numără printre cei un milion așteptați în Qatar sau cele cinci miliarde de telespectatori la nivel mondial care se estimează că vor urmări campionatul în acest an. Anticipând tendințele în domeniul plăților, Visa oferă cele mai recente inovații la evenimentele oficiale ale FIFA și caută modalități de a îmbunătăți calitatea vieții cu ajutorul sportului, prin programe precum Financial Football, un joc video care combină divertismentul și educația într-un campionat virtual de fotbal plin de acțiune.

Pentru mai multe informații, vizitează Visa Masters of Movement și urmăriți știrile și activitățile referitoare la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022 pe Visa.com.