Start-upul românesc Soleadify anunță rebrandingul companiei în Veridion și o rundă de finanțare de șase milioane de dolari, de la fonduri de investiții importante, pentru a se extinde pe piața din SUA și a dezvolta mai departe propria tehnologie AI. Schimbarea numelui reflectă viziunea companiei de a deveni lider la nivel mondial pe piața de informații firmografice.

Runda de tip late seed a fost finanțată de fondurile de investiții LAUNCHub Ventures, OTB Ventures, Underline Ventures. La rundă au participat și investitorii existenți GapMinder Venture Partners și Day One Capital.

Veridion utilizează tehnologia de inteligență artificială (AI) pentru a analiza miliarde de pagini web pe săptămână, cu scopul de a construi și menține o bază de date cu adevărat precisă, la scară globală, de date despre companii.

Bazele de date obținute astfel pot fi apoi utilizate de companii pentru găsirea de furnizori, automatizarea proceselor de underwriting, modelare de risc, cercetare de piață, etc. La momentul scrierii acestui articol, Veridion se îndreaptă spre a deveni un lider pe piața datelor firmografice, cu o bază de date cu peste 60 de puncte de date despre peste 80 de milioane de companii, actualizată săptămânal.

„Ne mândrim să facem parte din ecosistemul de start-upuri tech din România, care se extinde accelerat, în mare parte, datorită talentului tehnic găsit în țară. Noi ne angajăm să susținem această piață prin investiția în echipele noastre de big data și machine learning, care vor rămâne și vor crește în România pentru viitorul previzibil. Pentru cei care doresc să lucreze într-un start-up deep tech, axat pe ML și big data, și care vor să trăiască viața adevărată a unui start-up, care, deși implică un efort mai mare decât un job corporativ tipic, din punctul meu de vedere este mai recompensator și din punct de vedere al creșterii personale și profesionale, îi încurajăm să aplice la noi”, spune Florin Tufan, co-fondator si CEO Veridion.

Piața de date firmografice în care Veridion activează este evaluată la 211 miliarde de dolari în 2022 și este estimată să crească la 291 miliarde de dolari până în 2027, cu tehnologii noi, precum AI, reprezentând un factor de accelerare în ceea ce privește întreaga industrie de big data.

În această piață, Veridion este poziționat unic datorită tehnologiilor de AI dezvoltate intern, care le permite să servească date considerabil mai precise și actuale decât competitorii săi. Granularitatea datelor și controlul pe care API-urile Veridion le oferă clienților asupra fiecărui punct de date în parte permite utilizarea acestor informații în contexte cu totul noi, cele de mare importanță fiind modelele de predicții de scară mare pe care le construiesc echipele de date din cadrul clienților Veridion.

Pentru a ține pasul cu cererea din partea clienților și a îmbunătăți constant competențele modelelor de ML ale tehnologiei deeptech a companiei, Veridion caută profesioniști în tehnologie care doresc să contribuie la inovarea industriei de big data. În momentul de față, Veridion angajează ingineri de date, ingineri full-stack, ingineri ML (machine learning), dar și pentru multe alte poziții, pe care le are publicate pe site, aici.