Zitec, companie specializată în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, a înregistrat o cifră de afaceri de 17,9 milioane de euro în 2021, în creștere cu 68% comparativ cu anul precedent. În ultimii trei ani, evoluția companiei s-a menținut pe un trend ascendent, raportând o rată medie anuală de creștere a afacerilor de 52%.

În 2021, Zitec a înregistrat creșteri semnificative pe segmente de business precum Product Development, soluții Google & Microsoft Cloud, Digital Marketing, Mobile sau eCommerce. Creșterea a fost susținută și de extinderea portofoliului de clienți cu peste 50 de clienți noi din diverse industrii, renumiți la nivel național și internațional printre care: Pfarma.ro, Brico Dépôt, Karcher România, Finqware, Fashion Days, Decathlon Cehia, Freshful, Flip.ro sau eMAG marketplace. 

„Creșterea semnificativă pe care am înregistrat-o anul trecut s-a reflectat și în extinderea portofoliului de clienți, a industriilor din care provin aceștia, și implicit a echipei Zitec, care a cunoscut cea mai mare creștere din ultimii ani. Am lucrat la dezvoltarea fiecărei linii de business, astfel încât în prezent putem afirma că oferim un portofoliu complet de soluții de transformare digitală, de la dezvoltarea de produse software personalizate și servicii de online marketing pentru companii, la soluții de digitalizare a administrației publice locale, până la proiecte dezvoltate cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație, precum blockchain, AI sau machine learning”, a spus Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec.

Miză pe produse

Anul trecut, serviciile de mobile development și blockchain au generat venituri de 1,6 milioane de euro, în urma preluării integrale a Under Development Office, una dintre cele mai populare firme de blockchain development din Europa, de la sfârșitul anului 2020 și asimilarea echipei și portofoliului acesteia. Reprezentanții companiei afirmă că în prezent se află în discuții pentru preluarea unor companii similare, care doresc să se alăture echipei Zitec.

Echipa Zitec a mizat în 2021 și pe dezvoltarea produselor (proprii), Regista, lider de piață pe segmentul aplicațiilor de digitalizare a administrației publice și Mirro.io, aplicația completă de management al performanței resurselor umane.

Astfel, Regista a generat anul trecut venituri de peste 1 milion de euro, în creștere cu 60% față de anul precedent și a fost încorporată într-o companie independentă, Regista Digital SA. Totodată, numărul de clienți instituționali ai Regista a crescut cu 55%, în prezent aplicația fiind utilizată în peste 800 de primării și instituții din toate județele țării. Oferta de module a aplicației a fost extinsă în 2021 prin lansarea Contului Contribuabilului, prin intermediul căruia cetățenii își pot crea un cont de acces pentru ca mai apoi să poată trimite rapid cereri către primărie, dar și modulul de Plăți Online cu ajutorul căruia instituțiile pot încasa amenzi și taxe locale direct din portalul e-Guvernare, devenind prima aplicație din România care calculează automat valoarea taxelor locale.

Mirro.io ajută companiile să-și construiască și să-și susțină o cultură orientată pe transparență, recunoaștere și feedback continuu, fiind un instrument esențial în dezvoltarea performanței în cadrul organizațiilor. În 2021, peste 50 companii s-au alăturat portofoliului de clienți Mirro.io, printre care Tazz, Hochland, Bytex sau Sensilab.

Parteneri strategici

Zitec a devenit în 2021 partener tehnologic Startarium, una dintre cele mai mari comunități pentru antreprenori din România, în contextul extinderii infrastructurii digitale și a portofoliului de produse pe platforma dedicată.

Rezultatele înregistrate de companie în 2021 au fost posibile și datorită parteneriatelor strategice cu Google, Microsoft, Adobe (Magento Commerce) și VTEX. Astfel, anul trecut în luna iulie, Zitec a devenit unul dintre primii 20 de parteneri Microsoft din lume care au obținut specializarea avansată „Migrarea în Azure a Linux și a bazelor de date open source”. Și anul acesta, compania va continua dezvoltarea parteneriatelor strategice și va crește impactul în proiectele clienților existenți, atât din România, cât și din celelalte peste 30 de țări.

Atragerea talentelor

Pe toată perioada anului trecut, Zitec s-a concentrat și pe creșterea echipei printr-un proces de recrutare exclusiv online și a anunțat trecerea definitivă la modul de lucru hibrid, ceea ce permite membrilor echipei să decidă individual opțiunea privind desfășurarea activității, de la birou sau de la distanță. Astfel, compania a încheiat anul cu 265 de colegi în echipa Zitec, în creștere cu 40% față de finele anului 2020.

În 2021, Zitec și-a mărit echipa cu 115 noi colegi, o rată de recrutare dublă față de anul precedent. Pentru 2022, compania își propune să atragă mai mult de 120 de specialiști în echipă din toată țara, în acest moment având colegi atât din București și Brașov, orașe unde există și birouri fizice, cât și din Cluj, Timișoara sau Iași.

Posturile disponibile în prezent vizează atât roluri tehnice precum: PHP Developer, Magento Developer, Mobile Developer (IOS/Android), Node.js Developer, Frontend Developer (React/Vue JS), Quality Assurance (Automated & Manual), Digital Product Analyst, Scrum Master, Agile Project Manager, Web Design, DevOps Engineer, precum și în departamentele de suport: financiar, resurse umane, marketing sau vânzări.

În 2021, Zitec s-a clasat printre cele 15 finaliste ale programului „Made in Romania” lansat de Bursa de Valori București, o recunoaștere a contribuției active la dezvoltarea industriei IT din România și la accelerarea transformării digitale în companii și instituții publice. Zitec a primit și premiul ”Shining Star 2021” oferit de Inspiring Employers pentru cultura organizațională bazată pe comunicare deschisă, dezvoltare continuă și recunoaștere.

De asemenea, a câștigat titlul de ‘Angajatorul anului’ la Romanian Business Services Forum & Awards doi ani consecutivi, în 2020 și 2021. Totodată, Zitec s-a clasat pe locul al doilea în „Top angajatori 2021”, clasament realizat de platforma Undelucram.ro.